Vantaalaiset kansanedustajatkin sumplivat lastenhoitoa lakon vuoksi: työjärjestelyjä puolison kanssa, isovanhempi hoitaa, lapsi mukaan eduskuntaan

Neljällä vantaalaisella kansanedustalla on pieniä lapsia, joten kunta-alan lakko on laittanut heidänkin perheissään päivähoidon uusiksi tällä viikolla.

Sari Multala (kok.) kertoo, että he ovat jakaneet hoitovuorot miehensä kanssa, mutta todennäköisesti ainakin yhtenä päivänä lapset ovat hänen mukanaan eduskunnassa.

– Jonkun verran joudun myös perumaan menojani, jotta lasten hoito onnistuu.

Hussein al-Taeen (sd.) 6-vuotias tytär pääsi isänsä työpaikalle keskiviikkona ja pikkuveli vietti päivän äitinsä töissä.

Jussi Saramon (vas.) perheessä lastenhoito järjestyy naapuruston avulla ja työaikoja sovittelemalla.

Antti Lindtmanin tytär on viettänyt alkuviikon vaarin kanssa, joka jäi viime vuonna eläkkeelle. Loppuviikon hoito katsotaan "päivä kerrallaan". Lindtman todennäköisesti vuorottelee etätöissä kotona vaimon kanssa. Etätyöopit tulivat tutuksi koronapandemian aikana.

– Toistaiseksi ei ole tarvinnut ottaa 4,5-vuotiasta Sofieta eduskuntaan, Lindtman naurahtaa.

Kunta-alan lakko päättyy 9. toukokuuta.

Lue myös: Näin lakko vaikuttaa Vantaalla: koulut ovat kiinni, mutta lounasta saa – päiväkotien ovilla nopeimmat pääsevät sisään

Kaikki paikalle tulleet lapset on toistaiseksi pystytty hoitamaan Vantaan päiväkodeissa – "Etukäteen pelättiin, että voi syntyä kaaos"

Vantaalla pieni osa oppilaista on pyydetty lakon ajaksi kouluun – "Joissain kouluissa on 1 opettaja, jossain 20"

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut