Poliisisoittokunta puhaltaa Vantaalla – nuorille pidetään valistuskonsertteja ja vanhempia viihdytetään yhdessä Johanna Förstin kanssa

Aikuisten konsertissa kuullaan muun muassa japanilainen puhallinmusiikkiteos.

Jämäkkää settiä, tiukkaa asiaa, kuvailee Itä-Uudenmaan poliisin viestintäpäällikkö Jukka Matilainen Pidä huolta! -konsertteja. Niissä esiintyy Helsingin poliisisoittokunta ja kappaleiden välissä poliisit valistavat tällä kertaa 7.-luokkalaisia Vantaalla.

– Asiat kerrotaan kaunistelematta. Nuoret kuuntelevat ihan hiljaa, Matilainen tietää.

Asiaa on some-kiusaamisesta, seksuaalisesta itsemääräämisoikeudesta ja päihteistä. Matilainen sanoo, että konserteissa voidaan myös oikoa väärinkäsityksiä, kuten se, että rikottuaan jotakin alle 15-vuotias ei olisi korvausvelvollinen.

Asian lomassa kuullaan nuorille tuttua musiikkia, kuten elokuvien tunnuskappaleita, kertoo poliisisoittokunnan ylikapellimestari Sami Ruusuvuori. Hän mainitsee esimerkkeinä Tähtien sodan, Bond-elokuva Casino Royalin ja Mission Impossiblen teemat. Some-kiusaamiseen liittyen orkesterin kitaristi ja laulusolisti Onni Lonka on säveltänyt ja sanoittanut Varjo-kappaleen.

Nuoret kuuntelevat ihan hiljaa.

Helsingin poliisisoittokunta kiertää eri puolilla maata ja esiintyy noin 30 000 nuorelle vuosittain. Vantaallakin on tarkoitus tavoittaa mahdollisimman paljon nuoria kerralla. Konsertit järjestetään 18. toukokuuta Korsossa ja seuraavana päivänä Myyrmäessä.

Ennen nuorille suunnattuja konsertteja poliisisoittokunta esiintyy aikuisille Myrskyn jälkeen -viihdekonsertissa. Se on myös Itä-Uudenmaan poliisin perinnepäiväkonsertti, joka pidetään 11. toukokuuta kulttuuritalo Martinuksessa. Orkesterilla on laulusolistinaan varsinkin Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu Johanna Försti.

– Johanna on pistänyt Myrskyn jälkeen -kappaleen täysin palasiksi ja tehnyt siihen uuden sovituksen, Ruusuvuori paljastaa.

Myös Mun sydämeni tänne jää kuullaan uutena sovituksena. Lisäksi ohjelmistossa on muun muassa Laila Kinnusen tunnetuksi tekemiä lauluja ja kansainvälisiä hittejä.

Konsertti-illan erikoisuus on japanilaisen Masanori Taruyan The Last Letter from Murdoch. Teoksen esitys Vantaalla kuuluu sen ensimmäisiin Suomessa. Taruyan teoksen toi orkesterin tietoisuuteen sen japanilaistaustainen baritonitorvensoittaja. Puhallinorkesterimusiikki on Ruusuvuoren mukaan todella suosittua Japanissa.

Lisäksi esitetään musiikin monitoimimiehen Marzi Nymanin viisi vuotta sitten orkesterille säveltämä Morpheus.

– Ensimmäisessä osassa kuullaan muuan muassa kolmea porakonetta, toinen osa on virsimäinen, jossa orkesteri laulaa ja kolmannessa on sellaista big band -tyyliä, Ruusuvuori luettelee.

Tikkurilan soittokunnan eli Tixi Bandin konserteissa käyneille saattaa poliisisoittokunnan riveissä näkyä tuttu soittaja. Poliisien sinfonisessa ammattipuhallinorkesterissa soittaa huilua Panu Matilainen, joka on Tixi Bandin kapellimestari ja poliisisoittokunnan konserttimestari.

Helsingin poliisisoittokunnan Myrskyn jälkeen viihdekonsertti ke 11. 5. klo 19 konserttitalo Martinuksessa (Martinlaaksontie 36). Liput 13/18 e.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut