Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Kysely | Minkä käytännön taidon olet oppinut äidiltäsi?

Valtteri Penttala

Koneella ompelun. Joitain unileluja olen tehnyt ja ehkä lahkeita lyhentänyt. En ole nyt hetkeen kokeillut, mutta ehkä osaisin vielä ommella koneella.

Päivi Karhula

Matonpesun ja siivoamisen. Matot pitää pestä mäntysuovalla ja juuriharjalla, joka liotetaan ennen käyttöä. Matot tampataan ja liotetaan ennen pesua. Mattojen reunat jynssätään pystyharjauksella.

Jari Ketonen

Luonnosta kukkien keräämisen ja niistä korttien tekemisen. Kukat laitetaan kirjan väliin kuivumaan. Aika monta vuotta olen tehnyt äitienpäiväkortteja tällä tavalla.

Heikki Rytkönen

Ruoanlaiton. Lapsena olen joutunut opettelemaan. Ei mitään ihmeellistä, mutta esimerkiksi lihapullia. Niissä pitää ehdottomasti olla sipulia. Nykyisin lihapullia tekee vaimoni.

Tytär Rezarta Sadriu ja äiti Saida Kurteshi

Rezarta: Ruoanlaittoon liittyvät asiat ja sitten sen, että aina pitää käyttää aluspaitaa. Saida: Äitini pukeutuu aina hyvin ja on huoliteltu. Itsekin noudatan sitä. 75-vuotias äitini laittaa edelleen hiukset papiljoteilla, vaikka on kotona.