Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tikkurilan lukiolaiset saivat vanhojen tanssinsa lakosta huolimatta – katso kuvakooste päivän tunnelmasta

Tikkurilan lukion toisen vuosikurssin opiskelijat loistavat perjantaina Trio Areenalla. Jo kertaalleen koronan vuoksi siirtyneet vanhojen tanssit pidetään opettajien lakosta huolimatta. Jutun lopussa kuvakooste päivän kenraaliharjoituksista.

– Me liikunnanopettajat päätimme, että tanssit pidetään. Tanssit ovat jo kerran siirtyneet ja Trio Areena on menossa remonttiin. Päätettiin, että nyt pidetään, kertoo Tikkurilan lukion liikunnanopettaja Satu Parvaala.

Vanhojen tanssit järjestetään perinteisesti helmikuussa, kun abiturientit suuntaavat lukulomalle. Korona siirsi tansseja myös tänä vuonna.

– Nämä ovat itse asiassa jo toiset tanssit tänä lukuvuonna. Viime vuoden vanhojen tanssit siirtyivät loppuvuodelle, Parvaala sanoo.

Myös muissa Vantaan lukioissa tanssit ovat siirtyneet. Lumon lukiolaisten piti tanssia niin ikään perjantaina 5. toukokuuta, mutta juhla siirtyi lakon vuoksi. Lumon lukiossa pidetään kevättanssiaiset 20. toukokuuta. Vaskivuoren lukio järjestää vanhojen tanssit niin ikään 20. toukokuuta. Helsinge Gymnasiumin ja Sotungin vanhat tanssivat 29. toukokuuta.

Trio Areenalla pyörähtelee perjantaina noin 150 paria kahteen otteeseen. Lukion opiskelijat pääsevät katsomaan tansseja päivällä ja läheiset illalla.

Emma Kovelo ja Aleks Voynov hymyilivät kilpaa auringon kanssa Trio Areenan pihalla. Takana oli mukavasti sujunut kenraaliharjoitus. Tanssit yleisölle hieman jännittivät.

– Hyvältä tuntuu, vaikka pikkuisen stressaa. On upeaa vihdoin päästä tanssimaan, Voynov kertoo.

Pari kiittää opettajia ja opiskelijoita, joista moni on nähnyt suuresti vaivaa, että tanssit onnistuvat.

– Tämä on yhteisöllinen tapahtuma ja ikimuistoinen kokemus, Kovelo sanoo.

Molempien läheiset olivat saapumassa illalla katsomaan tanssiaisia.

Katso kuvakooste vanhojen tanssipäivän kenraaliharjoituksesta: