Poliisi otti kiinni 28 Elokapinan mielenosoitukseen osallistunutta Helsinki-Vantaalla

Poliisi otti kiinni 28 Elokapinan mielenosoituksessa mukana ollutta ihmistä Helsinki-Vantaan lentoasemalla lauantai-iltapäivällä, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi tiedotteessaan.

Elokapinan mielenosoitus aiheutti poliisin mukaan väliaikaista haittaa lentoasemalla noin kello 15–17.

Paikalla oli noin 40–50 mielenosoittajaa, joista noin 30 ihmistä vaikeutti tilapäisesti matkustajien pääsyä turvatarkastukseen terminaali 2:ssa makaamalla lattialla porttien edustalla.

Poliisi antoi mielenosoittajille poistumiskäskyn ja osoitti sopivamman paikan mielenosoitukselle terminaalin ulkopuolelta.

Käskyä noudattamatta jättäneet 28 henkilöä otettiin kiinni.

Poliisi kirjasi jokaisesta kiinniotetusta rikosilmoitukset, joissa nimikkeinä ovat niskoittelu poliisia vastaan ja julkisrauhan rikkominen.

Kiinniotetut vietiin Helsingin ja Vantaan poliisivankiloihin. Heidät vapautettiin keskiyöllä.

Kiinniotetuista kaksi osoittautui alaikäisiksi, ja heidät päästettiin heti vapaaksi.

Poliisi tyhjensi terminaalin mielenosoittajista noin kello 17 ja tilanne Helsinki-Vantaalla oli ohi.

Poliisi huomauttaa, että lentoasemaa koskevien turvallisuusvaatimusten vuoksi sitä ei voi verrata mihin tahansa yleiseen paikkaan. Mielenosoitukset eivät saa aiheuttaa vaaraa tai kohtuutonta häiriötä matkustajille, sivullisille, liikenteelle tai lentoaseman toiminnalle.

– Poliisi ei ollut saanut mielenosoituksesta ennakkoilmoitusta. Helsinki-Vantaan lentoaseman yleisillä alueilla saa osoittaa mieltään, mutta poliisi osoittaa mielenosoitukselle sopivamman paikan, jos mielenosoitus järjestetään lentoaseman sisätiloissa tai sisääntuloväylien läheisyydessä, sanoo Itä-Uudenmaan poliisin komisario Jere Pääkkönen tiedotteessa.

Poliisi sai lentoasemalla virka-apua Rajavartiolaitokselta tilanteen hoitamisessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut