Suvi Teräsniska ja Pete Parkkonen juhlistavat Vantaa-päivää Tikkurilassa sunnuntaina

Vantaa-päivää vietetään Tikkurilan uudella torilla sunnuntaina 15. toukokuuta. Juhlapäivänä Vantaan viihdeorkesteri Ensemble esiintyy yhdessä Suvi Teräsniskan ja Pete Parkkosen kanssa.

Ulkoilmakonsertti alkaa kello 16 ja siihen on vapaa pääsy.

Vantaa-päivää on vietetty vuodesta 1992 lähtien. Päivämäärä tulee siitä, että kuningas Maunu Eerikinpojan kirje 15. toukokuuta 1351 lahjoitti kalastusoikeudet Helsinginjoen koskiin virolaisen Padisen sisterssiläisluostarille. Sitä on pidetty varhaisimpana Helsinga-nimen (nykyinen Vantaa) mainitsevana asiakirjana. Vuonna 2013 selvisi kuitenkin uutta tietoa, että Vantaa onkin 20 vuotta vanhempi ja "oikea" syntymäpäivä olisikin 14. syyskuuta 1331. Silloin Maunu Eerikinpoika antoi Vesteråsissa asiakirjan, joka koski piispankymmenysten suorittamista ja myös Helsingin pitäjä mainittiin.

Lue myös: Vantaa ennen ja nyt: Tiesitkö tämän Vantaan historiasta? Kun kauppalalle mietittiin nimeä 50 vuotta sitten, ehdolla oli neljä vaihtoehtoa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut