Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ison parkkipaikan tilalle Tikkurilan keskustaan suunnitellaan asuntoja – Tontin päätyyn tulossa pysäköintitalo

Asuntoja alueelle voisi tulla lähes 200.

Vuosia pysähdyksissä ollut kaavahanke Tikkurilan Neilikkatie 17:ssä etenee nyt uudella maanomistajalla ja aiemmasta muuttuneella viitesuunnitelmalla. Suunnitelmissa on edelleen rakentaa asuntoja pysäköintialueen paikalle, toimistotalon viereen. Toimistotalon päävuokralainen on Destian pääkonttori.

Viitesuunnitelman mukaan asuntoja tulisi Tikkurilan keskusta-alueelle yhteensä 194. Asuntojen keskipinta-ala olisi noin 40 neliömetriä. Niiden koot jakautuisivat siten, että yksiöitä valmistuisi 57 kappaletta eli 29 prosenttia kaikista asunnoista ja kaksioita 73 kappaletta sekä kolmioita 64. Arvioitu asukasmäärä voisi olla noin 300.

Arvioitu asukasmäärä voisi olla noin 300.

Asuntoja suunnitellaan kahteen 6–8-kerroksiseen taloon. Aiemmassa viitesuunnitelmassa taloja oli neljä, mutta uusitussa kaavamuutosehdotuksessa Neilikkatien puoleiset rakennukset sidottiin yhtenäiseksi rakennukseksi. Sen katsotaan olevan kaupunkikuvallisesti ja myös asuntojen kannalta parempi ratkaisu. Näin asunnot avautuvat joko kadulle tai sisäpihalle eivätkä ajokuiluun, josta ajetaan tontin pohjoispuolelle rakennettavaan autohalliin.

Suunnittelualueella on nykyisen asemakaavan mukaan rakennusoikeutta 12 000 kerrosneliömetriä ja kaavamuutos mahdollistaisi rakennusoikeuden noston noin 17 400 kerrosneliömetriin. Asuinrakennusten rakennusoikeus olisi 9 500 kerrosneliömetriä ja liiketilojen 400 kerrosneliömetriä. Aiemmasta suunnitelmasta poiketen rakennusoikeus laskee noin tuhannella kerrosneliömetrillä, jotta pysäköintitalolle saatiin tilaa.

Pysäköintitaloon tulee autopaikkoja yhteensä 184. Se rakennetaan niin, että sen pysäköintipaikat ovat käytettävissä heti, kun maanpäällinen pysäköintialue poistuu käytöstä. Autopaikkoja tarvitsevat jo asuntojen rakentamisen ajan toimistotalossa toimivat yritykset. Autohalliin on tehtävä viherkatto ja sen seinille on istutettava köynnöksiä.

Kaavamuutosta hakevat Investors House Oyj:n tytäryhtiöt Keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö Vantaan Neilikkatie 17 ja Keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö IVH.