Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Entinen Shellin pääkonttori Tikkurilassa suojellaan – Omistajayhtiön toimitusjohtaja oli aluksi harmissaan, nyt hän sanoo kaikkien voittavan

Toimistotalon päävuokralainen on nykyään Destia.

Talvikkitietä pohjoiseen ajaessa ei voi olla huomaamatta toimistotaloa, jonka julkisivussa on ruudullinen, monitoria muistuttava lasipinta. Nyt se ja rakennuksen koko julkisivu yksityiskohtineen on tarkoitus suojella asemakaavassa.

Vantaan kaupunginmuseo on inventoinnissaan määritellyt rakennuksen kulttuurihistoriallisesti merkittäväksi kohteeksi.

Vuonna 1991 valmistunut rakennus tehtiin alun perin Shellin Suomen toimintojen pääkonttoriksi. Muistona Shellin ajasta pääoven edessä on öljynporauslaite.

Tuoreen Saatsi Arkkitehtien tekemän inventoinnin mukaan rakennus "edustaa suuryrityksen pääkonttoriarkkitehtuuria, joka on hakenut arkkitehtuuri-innoitustaan funktionalismista, konstruktivismista ja high-tech-ihanteista." Muita vastaavanlaisilla tyyleillä 1980–90-luvuilla valmistuneita pääkonttoreita ei Vantaalla ole. Sen sijaan samanikäisiä ja samalla tavalla monumentaalisia toimistotaloja on kaupungissa useita.

Kiinteistön omistaa Investors House Oyj, jonka toimitusjohtaja Petri Roininen sanoo, että suojelusuunnitelman kuultuaan hän oli ensin harmissaan. Hän on yksi yhtiön isoimmista osakkeenomistajista

Roinisen mielestä yleensä suojelussa pitäisi olla kohtuullisen pidättyväinen ja tehdä se harkiten, koska se luo rakennuksen käytölle rajoitteita. Nyt kuitenkin Roininen jakaa kiitosta Vantaan kaavoitukseen ja kaupunginmuseolle, sillä tässä tapauksessa kaikki voittavat. Sisätiloja voidaan muokata vuokralaisyritysten muuttuviin tarpeisiin sopiviksi, mutta kaupunkikuvallisestikin arvokas ja näyttävä julkisivu säilyy nykyisellään.

Rakennuksessa toimii nykyään Destian pääkonttori ja muun muassa Op Vakuutus, MTR-Isännöinti ja lounasravintola Food& Co.

Investors House on suomalainen pörssiyhtiö. Se osti Neilikkatien kiinteistön nelisen vuotta sitten. Rakennuksen pinta-ala on yhteensä 7 400 neliömetriä.

Kiinteistöön kuuluu myös iso pysäköintilalue, johon yhtiö on hakenut kaavamuutosta asuntorakentamista varten.