Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myyrmäen jalkapallostadionilla nähdään lauantaina todellinen kärkitaisto: PK-35 Vantaa haastaa Kuopion Palloseuran

PK-35 Vantaa on voittanut kaikki kauden pelinsä. Myös lauantain vastus Kuopion Palloseura on voittoputkessa.

Myyrmäen jalkapallostadionilla pelataan lauantaina iltapäivällä todellinen kärkikamppailu, kun vastakkain ovat naisten liigan aateliin muutaman vuoden tauon jälkeen aikova viime vuosikymmenen kestomenestyjä PK-35 Vantaa ja hallitseva mestari Kuopion Palloseura.

Kummallakin on tämän kevään Kansallisen liigan peleistä tilillään pelkkiä voittoja.

Tuleeko jommallekummalle nyt tappiotahra? Ainakin toisen voittoputki joka tapauksessa katkeaa.

– Tulee kova peli. Mutta KuPS tulee hyvässä vaiheessa vastaan. Oma pelimme on kehittynyt koko ajan, ja viime sunnuntaina oli jo kova peli HJK:ta vastaan, ja siitäkin otimme täydet pisteet, sanoo PK-35 Vantaan hyökkääjä Karoliina Autio, 22. Vantaalaiset voittivat Klubin vieraissa 1–0 Ella Koivun ensimmäisellä liigaosumalla.

Vantaan Jalkapalloseurassa kahdeksanvuotiaana jalkapalloilun aloittanut Karoliina Autio pelaa nyt kolmatta liigakauttaan PK-35 Vantaassa. Hän siirtyi VJS:stä punamustiin vuonna 2019. PK-35 Vantaa pelasi silloin liigalisenssiongelmien vuoksi tilapäisesti Ykkösessä.

Autio paukutti sillä kaudella 11 maalia, vain yhden vähemmän kuin PK-35 Vantaan paras maalari Netta Koso.

– Hävisimme Ykkösessä vain yhden pelin. Se oli aika hyökkäysvoittoista pelaamista koko kausi. Tilanteita riitti, Autio perustelee tuolloista saalistaan.

Kahdella ensimmäisellä liigakaudellaan hän viimeisteli vain kahdesti. Mutta tällä kaudella jyvä on ollut kohdallaan: kolmessa ensimmäisessä liigapelissä Autio teki yhden maalin kussakin ja tuplasi neljännessä pelissä hattutempullaan Ilvestä vastaan saldonsa.

Nyt Autiolla ja PK-35 Vantaalla on liigassa takanaan kuusi ottelua, Autiolla kuusi maalia ja joukkueella kuusi voittoa.

– Ei iso yllätys. Uskoimme kovasti itseemme jo ennen kautta. Voitot ovat tulleet pienillä marginaaleilla, mutta olemme selkeästi hallinneet pelejä, Autio kommentoi.

– Joo, nyt on maaleja syntynyt. Harjoittelu varmaankin tuo tulosta. Paikkojakin on ollut enemmän, kun on tullut enemmän vastuutakin, Autio myhäilee viitaten viime vuonna 13 maalia tehneen, PK-35 Vantaasta HJK:n paitaan täksi kaudeksi siirtyneen Oona Seveniuksen saappaiden täyttämiseen.

Sevenius oli viime kaudella kotimaisista maalareista ykkönen. Autio on nyt liigan maalintekijätilastossa parhaana suomalaisena kolmantena edellään vain KuPS-kaksikko, albanialainen Lavdije Begolli (14 maalia) ja pohjoismakedonialainen Gentjana Rochi (7).

Kolmannen sijan Aution kanssa jakaa kaksi hattutemppua kahden tyvipään joukkueen kustannuksella tehtaillut Åland Unitedin yhdysvaltalainen Katherine Loferski.

Ei Autiokaan tosin ole vielä tällä kaudella päässyt kärkiryhmiä rokottamaan. Nyt olisi otollinen hetki.

– Begolli ja Rochi ovat vaarallisia. Puolustuspelimme on toiminut tosi hyvin, ja nyt sen on toimittava vielä paremmin, Autio tuumii. Eikä kotijoukkueen sovi jättää huomiotta myöskään enimmäkseen kauniita osumia pyssyttävää Aino Krögeriä tai Tikkurilan Palloseuran liigajoukkueen raunioilta Kuopioon muuttaneita Emmi ja Oona Sireniä.

– Oman pelaamisen kautta voittoa on kuitenkin lähdettävä hakemaan, korostaa Helsingin yliopistossa valtiotieteitä opiskeleva, poliittista historiaa pääaineekseen kaavaileva Autio.

Lauantain kärkikamppailun voittajalla – jos sellainen pelistä seuloutuu – alkaa jo kenties olla hieman kullan kiiltoa silmäkulmassa.

– Kautta on vielä paljon jäljellä, Autio toppuuttelee.

– Mutta nyt on itseluottamuksenkin kannalta tosi tärkeitä pisteitä jaossa.

Myyrmäen jalkapallostadionilla lauantaina 14.5. klo 14 Kansallisen liigan kärkikamppailu PK-35 Vantaa–Kuopion Palloseura.