Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porttipuistoon suunnitellusta S-marketista ei valitettu Helsingin hallinto-oikeuteen – Näin kauppahanke nyt etenee

HOK-Elanto hakee rakennuslupaa kaupalle pian. Se voi aueta vielä tänä vuonna.

Vantaan Porttipuistoon suunnitellusta HOK-Elannon kaupasta ei ole valitettu Helsingin hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeuden tiedottaja Pirkko Väänänen kertoo, ettei oikeuden asianhallintajärjestelmään ole tullut lautakunnan päätöksen jälkeen yhtään asiaa, joka koskisi Porttipuiston kauppaa.

Nyt 30 päivän valitusaika on umpeutunut, ja osuuskauppa voi viedä hankettaan eteenpäin.

Vantaan kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi yksimielisesti HOK-Elannon kaupungin virkamiespäätöksestä tekemän oikaisuvaatimuksen osittain 22. maaliskuuta. Osuuskauppa oli valittanut siitä, ettei kaupunki myöntänyt poikkeamislupaa sen suunnittelemalle kaupalle alueen nykyisen kaavatilanteen ja kehittämistavoitteiden turvaamiseksi.

Lue lisää: S-marketin tulo Porttipuistoon sai sinettinsä – "Pidämme mahdollisena, että kauppa avautuisi jo syksyllä"

HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen kertoo, että osuuskauppa odottaa vielä hallinto-oikeudelta kirjallista todistusta kunnallisen päätöksen lainvoimaisuudesta. Kun todistus on saatu lähiviikkojen aikana, osuuskauppa hakee heti Vantaan kaupungilta rakennuslupaa S-marketilleen.

– Silloin laitamme saman tien rakennusluvan vireille ja jäämme odottamaan lupaa. Rakennuslupaan liittyvä valitusoikeus on kovin suppea, joten luvan käsittelyvaiheessa uskallamme jo lähteä aika hyvin edistämään hanketta, Karjalainen kertoo.

Karjalainen arvioi aiemmin, että kauppa voisi aueta ”jo syksyllä, ennen joulua”. Hän uskoo yhä aikatauluun.

– Se riippuu siitä, kuinka paljon rakennusluvan käsittely vie aikaa. Viimeistään kauppa avautuu kevätkaudella, Karjalainen selvittää.

Uusi ruokakauppa tulee HOK-Elannon omistamaan entisen Kodin Ykkösen rakennukseen Salpakujalle. Karjalaisen mukaan kaupasta tulee hyvin pitkälti Koivuhaan S-marketin kaltainen.

Karjalainen ei kommentoi vielä sitä, miten Salpakujan kiinteistön vuokralaistilanne tulee muuttumaan.

Lue lisää: Porttipuistoon suunnitellun S-Marketin kohtalosta ei vielä päätetty – "Asiaan liittyy kysymyksiä, jotka on syytä selvittää"

Nykyinen asemakaava estää päivittäistavaramyymälän tulon Porttipuistoon, mutta lautakunta päätti maaliskuussa hyväksyä poikkeamisluvan osin: se myönsi HOK-Elannolle luvan enintään 2 700 kerrosneliön kaupalle määräajaksi, kevääseen 2030 asti.

Lautakunta näki, että sen päätös on valtuuston hyväksymän 2020 yleiskaavan linjauksen mukainen. Yleiskaava ei ole vielä lainvoimainen valituksen vuoksi. Lautakunnan mielestä päätös ei myöskään haittaa alueen asemakaavoituksen suunnittelua, koska kauppa sijoittuu jo olemassa olevaan liiketaloon määräaikaisesti.