Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kysely valottaa, mitkä asiat ärsyttävät vantaalaisia teiden hoidossa: "Vantaalla tyytymättömyys näkyy selkeästi"

Vantaalaiset ovat valtakunnan keskiarvoa tyytyväisempiä maanteiden talvihoitoon, kertoo Väyläviraston tuore palautetutkimus.

Viime talvena vantaalaisten tienkäyttäjien tyytyväisyys talvikunnossapitoon heikkeni kuitenkin edellisvuodesta.

Vantaalaisten viime talven tienkäyttäjätyytyväisyysluku (3,22) on hivenen parempi kuin koko maan keskiarvo (3,08).

Pirinen kertoo, että vantaalaisten tyytyväisyys on vaihdellut viime vuosina. Vuonna 2021 tyytyväisyysarvo (3,56) nousi vuoden 2020 arvosta (3,35), mutta viime talvena käyrä meni selvästi alaspäin.

– Vantaalla tyytymättömyys näkyy selkeästi muiden kuin pääteiden hoidossa. Tyytymättömyyttä on aurauksessa, liukkauden torjunnassa ja tienpinnan tasaisuudessa, summaa Väyläviraston maanteiden kunnossapidon asiantuntija Jarkko Pirinen.

Kyselyyn vastanneet esittivät ehdotuksia siihen, miten teiden kunnossapitoa voisi parantaa talvisin.

– Avovastausten perusteella toivottiin toimenpiteisiin nopeampaa lähtöä, lisää hiekoitusta ja teiden pinnan tasausta ja sitä, etteivät lumivallit kaventaisi teitä, Pirinen kertoo.

Vuotuisen palautetutkimuksen tulosten perusteella keskimääräinen asiakastyytyväisyys teiden talvikunnossapitoon laski viime talvena koko Suomessa edellistalveen nähden.

Teiden talvihoitoon kuuluvia tehtäviä ovat esimerkiksi lumen poisto, liukkauden torjunta ja polanteiden tasaaminen.

Kyselyyn antoi vastauksen 58 vantaalaista. Koko maassa vastasi 8 060 yksityishenkilöä ja 1 250 ammattikuljettajaa. Yksityishenkilöiden vastausprosentiksi muodostui 28 ja ammattikuljettajien 26.