Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Älä maksa! Sähköyhtiö lähettää yhä laskuja ja "sakkoja", vaikka toiminta loppui jo melkein vuosi sitten

Sähköyhtiö 365 Hankinta lähettää edelleen kuluttajille laskuja, vaikka se ei ole toimittanut sähköä kesän 2021 jälkeen, kertoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV). Jotkut laskuja saaneet kuluttajat eivät KKV:n mukaan ole edes olleet yrityksen asiakkaita aikana, jota perintä koskee.

Yhtiö on perinyt "saataviaan" jopa oikeudessa, missä kuluttaja-asiamies on avustanut kuluttajia.

365 Hankinnan sähköntoimitukset loppuivat kesäkuussa 2021, koska sillä ei ollut tasevastaavaa eikä se siksi saanut enää ostettua sähköä.

Kuluttajat ovat KKV:n mukaan viime aikoina saaneet 365 Hankinnalta muun muassa laskuja, joissa peritään 199 euron "sopimussakkoja". Sakkoja yhtiö perustelee sillä, että asiakas olisi purkanut sopimuksen tai että kuluttaja olisi syypää siihen, ettei sopimus ole alkanut. KKV:n mukaan sakot näyttävät kuitenkin olevan perusteettomia, sillä moni kuluttaja ei ole saanut laonkaan sopimusvahvistusta tai sopimus olisi alkanut vasta kun yhtiön sähköntoimitukset olivat jo päättyneet.

365 Hankinta on KKV:n mukaan myös laskuttanut asiakkaita ajalta 1.5.–11.6.2021. Kyseinen yhtiö kuitenkin peri sähköstä maksun ennakkoon eikä asiakkailla siksi voi olla maksettavaa yhtiön viimeiseltä toimintakuukaudelta. Päinvastoin moni asiakas on KKV:n mukaan maksanut liikaa eikä ole saanut rahojaan takaisin.

Useissa laskuissa on ruotsalainen tai latvialainen pankkitili.

Jos saat aiheettoman laskun 365 Hankinnalta, reklamoi asiasta laskussa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen, KKV neuvoo. Jos perintä senkin jälkeen jatkuu, kannattaa olla yhteydessä KKV:n kuluttajaneuvontaan.

Perusteettomia laskuja ei pidä maksaa.

Poliisi tutkii 365 Hankintaa ja toista sähköyhtiötä Fi-Nergyä veropetoksista.

KKV on joutunut toistuvasti puuttumaan molempien yhtiöiden toimintaan.