Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuusijärven pysäköintiaika lyhenee puoleen – Syynä parkkipaikkojen määrän väheneminen

Kuusijärven pysäköintialueen laajennuksen arvioidaan valmistuvan syksyllä 2023. Tänä kesänä Kuusijärvellä on entistäkin vähemmän paikkoja, sillä laajennusosan rakentaminen ja siihen tarvittavat huoltorakennukset rouhaisevat noin 50 paikkaa Kuusijärven 250 parkkipaikasta.

Kuusijärven ulkoilualueen koordinaattori Anniina Laitala kertoo, että parkkipaikkapulaa yritetään tänä kesänä helpottaa pysäköintiaikaa lyhentämällä.

– Enimmäispysäköintiaika lyhenee kuudesta tunnista kolmeen tuntiin.

Pysäköintiajan muutos on Laitalan mukaan väliaikainen. Enimmäisaika pitenee kuuteen tuntiin elokuun puolivälissä.

– Muutoksella pyritään vaikuttamaan ennaltaehkäisevästi kesäajan ruuhkiin, ja mahdollistamaan mahdollisimman monelle halukkaalle pääsy Kuusijärvelle, Laitala perustelee.

Viimeistään elokuussa vanhalle pysäköintialueelle pääsee ajamaan uuden liittymän kautta. Vanha liittymä siirtyy kevyen liikenteen väyläksi ja pelastustieksi.

Pysäköintialueen rakentamisen aloittaminen viivästyi usealla kuukaudella. Ongelmia aiheutti Laitalan mukaan se, että alueella oli linkkimasto, jota ei saatu purettua ajoissa pois.

– Nyt työt etenevät hyvin, Laitala sanoo.

Laajennusosan valmistumisen jälkeen Kuusijärven pysäköintialueelle sopii 390 autoa.