Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Radan varteen pitäisi päästä asumaan, jotta pääsee junalla kivuttomasti Korsoon"– Lentopallomaajoukkueen pelaaja Henrik Porkka, 24, tulee vahvistamaan Vantaa Ducksia

Ankkalauman uudella keskitorjujalla on jo juniorivuosiltaan kokemusta vantaalaisseurassa pelaamisesta.

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaava Vantaa Ducks oli hienosti hereillä, kun kaksi vuotta Sveitsin pääsarjassa pelannut keskitorjuja Henrik Porkka päätti hakea uralleen uutta vauhtia kotimaasta. Porkka nähdään ensi kaudella ankkapaidassa.

– Ihmisenä kasvaminen oli suurin juttu ulkomailla pelaamisessa, kun joutui olemaan yksin vieraassa maassa. Toki lajitaitojakin on tullut lisää, toteaa 202-senttinen Porkka, joka ei Sveitsissä sentään pituutta enää venynyt.

Kotkalaislähtöinen Porkka, 24, on parhaillaan maajoukkueleirityksessä Salossa, missä torstaina ja perjantaina pelataan maaottelut Viroa vastaan. Ne ovat valmistautumista Euroopan Hopeisen Liigan otteluihin.

Porkalla on viime vuosikymmenen lopulta jo takanaan sekä kahdet EM- että yhdet MM-kisat, tosin melko pienellä peliajalla. Maaotteluja hän on pelannut kaikkiaan 70.

Unkari kohdataan Hopeisessa Liigassa lauantaina 28. toukokuuta. Akaan upouudessa areenassa. Unkari on vastassa myös 31. toukokuuta Hämeenlinnassa. Kesäkuussa ennen juhannusta on vielä ohjelmassa sekä Hopeisen Liigan vieraspeli Unkarissa että liigan lopputurnaus.

– Nyt on tietysti päällimmäisenä tavoitteena olla siinä joukkueessa, jolla Suomi Hopeisen Liigan pelit pelaa, Porkka sanoo.

Elokuussa alkavat EM-karsinnat.

– Niitä ei ole tarvis vielä miettiä.

Tavoitteenani on olla tilastojen valossa keskitorjujien kärjessä.

Kotimaista pääsarjaa Porkka ehti ennen Sveitsiin lähtöään pelata neljä kautta, ensin kaksi kuopiolaisessa Leka Volleyssa ja sitten kaksi Hurrikaani-Loimaassa. Kauden 2020–2021 hän pelasi alppimaan pääsarjassa Näfelsissa, viime kauden Concordia Volley Lüzernissa.

– Sveitsissä ulkomaalaiset ammattilaispelaajat ovat parempia kuin Suomessa, mutta kotimaisten pelaajien taso on Suomessa parempi, Porkka vertaa.

– Sveitsin mestari Amriswil on parempi joukkue kuin Suomen mestari VaLePa, ja Suomessa ensimmäisen ja viimeisen liigajoukkueen tasoero on suurempi kuin Sveitsissä.

Porkka asuu yhä Kotkassa. Muutto pääkaupunkiseudulle ja yhteen tyttöystävän kanssa on ajankohtainen vasta myöhemmin kesällä.

– Jonnekin radan varteen pitäisi päästä asumaan, jotta pääsee junalla kivuttomasti Korsoon.

Ducks ei suinkaan tule olemaan ensimmäinen vantaalaisseura, jota Porkka lentopallossa edustaa.

– Pelasin 15–17-vuotiaana pari kautta Keimolan Kaiussa. Asuin silloinkin Kotkassa. Kävin vain pelaamassa pelit. Etelä-Suomessa on niin vähän juniorilentopalloilijoita, että poikia pitää aina kerätä laajemmalta alueelta yhteen joukkueeseen. KeiKa oli minulle lähimpänä, käytännössä alueen ainoa joukkue. Taisin olla juniorimaajoukkueessa jo silloin.

Karhulan Veikkojen kasvatti Porkka kuitenkin virallisesti on. Myös Ducksin viime kauden ykköshakkuri, Porkkaa pari vuotta nuorempi Alek Rastamo, on pelannut samassa seurassa.

– Paperilla olimme aikoinaan samassa joukkueessakin, mutta koskaan emme päässeet pelaamaan yhdessä. Nyt sitten toivottavasti, Porkka sanoo Ducksin sopimuskuvioiden ollessa vielä paljolti auki.

– Viime kauden joukkueesta minulle ennestään tuttuja ovat Rastamon lisäksi ainakin Lauri Lehtonen, Katteluksen veljekset Kalle ja Ville sekä Joona Väänänen ja Marko Määttänen.

Liigan torjuntatilaston viime kaudella voittaneen Lauri Lehtosen jatkosopimuksessa on jo nimet alla. Porkka ja Lehtonen muodostavatkin laadukkaan parin vantaalaisten keskiosastolle. Ducks on lisäksi jo aiemmin tässä kuussa ehtinyt tiedottaa, että valmentaja Juho Rajala jatkaa liigajoukkueen peräsimessä.

Porkka uskoo Ducksin taistelevan ensi kaudella paikasta neljän parhaan joukossa.

– Omaan tekemiseen on saatava napsu lisää. Tavoitteenani on olla tilastojen valossa keskitorjujien kärjessä.

Tradenomiksi LAB-ammattikorkeakoulussa etänä opiskelevalla Porkalla on kakkosurheilulajikin, frisbeegolf.

– Parina kesänä olen jo aika paljon heitellyt ja käynyt muutamassa viikkokisassakin.