Poliisi epäilee: Mies joutui petoksen uhriksi tehdessään autokauppoja – "Petostelija oli näyttänyt myyjälle tekaistun tilisiirron"

Miehen epäillään joutuneen petosrikoksen uhriksi viime viikon loppupuolella Vantaalla. Epäilty petos sattui autokauppojen yhteydessä.

– Epäilty petostelija oli kaupanteon yhteydessä näyttänyt myyjälle tekaistun verkkopankissa tehdyn tilisiirron. Maksu osoittautui kuitenkin väärennökseksi ja sovittu kauppasumma ei siirtynyt myyjän tilille, kertoo Itä-Uudenmaan poliisin rikoskomisario Timo Luoto tiedotteessa.

Tänä vuonna Itä-Uudenmaan poliisille on kirjattu kymmeniä petosrikoksia, joissa tuotteet on saatu haltuun esittämällä kuva tekaistusta tilisiirrosta.

Parikymmentä näistä tapauksista on koskenut erityisesti autokauppoja. Poliisi tiedotti aiheesta aiemmin jo huhtikuussa.

– Myyjän kannattaa aina ensin tarkistaa omalta pankkitililtään, että kauppasumma on oikeasti siirretty, jotta tämänkaltaisilta ikäviltä tapauksilta vältyttäisiin, Luoto muistuttaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut