Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sadat vähävaraiset lapsiperheet tarvitsevat tukea Länsi-Vantaalla – "On perheitä, joiden lapset eivät pääse kesällä oikein minnekään"

Vantaankosken seurakunta haluaa auttaa pienituloisia lapsiperheitä kesäkeräyksen avulla.

Vantaankosken seurakunta haluaa ilahduttaa Länsi-Vantaan vähävaraisia lapsiperheitä kesäkeräyksensä avulla. Ensi kertaa järjestettävä Lahjoita kesäiloa -rahakeräys on voimassa toukokuun ajan.

Vantaankosken seurakunnan johtava diakoniatyöntekijä ja pappi Tiina László arvioi, että seurakunnan alueella on 200–300 lapsiperhettä, joille tuki tulee tarpeeseen.

– On perheitä, joiden lapset eivät pääse kesällä oikein minnekään, László sanoo.

Avuntarvitsijoiden joukossa on paljon yksinhuoltaja-, maahanmuuttaja- ja kriisiperheitä: vanhemmilla voi olla taustalla avioeroa tai työttömyyttä.

– Joukossa on myös etävanhempia, jotka saavat lapset luokseen lomanviettoon. He ovat usein vähävaraisia miehiä, ja haluamme tukea heidänkin, monesti näkymättömämmäksi jäävää vanhemmuuttaan. Osa heistä ei näe lapsiaan säännöllisesti, syystä tai toisesta, László kertoo.

Pienituloisilla perheillä on kesäisin tavallistakin tiukempi rahatilanne: osa vanhemmista joutuu miettimään, miten saada rahat riittämään edes perheen ruokkimiseen, kun kouluruokailua ei ole saatavilla.

Kesäkeräyksen tuotoilla seurakunta ostaa perheille ruokaa ja auttaa heitä pääsemään kesätapahtumiin.

– Emme osta Lintsin rannekkeita, koska ne ovat niin kalliita, mutta esimerkiksi Korkeasaari voi olla mahdollinen – tuki räätälöidään jokaiselle perheelle erikseen ja riippuu ihan siitä, mitä perhe toivoo, László selvittää.

Vantaankosken seurakunta toimii muun muassa Myyrmäessä, Kaivokselassa, Martinlaaksossa, Vantaanlaaksossa ja Kivistössä.