Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kysyikö kaveri somessa pankkitietojasi? Poliisi varoittaa huijauksesta, johon usea on jo haksahtanut

Jos Facebook-kaveri yhtäkkiä kertoo yksityisviestissä voitosta kilpailussa ja pyytää pankkitunnuksia voiton toimittamiseksi, kannattaa jättää väliin.

Sisä-Suomen poliisi kertoo tutkivansa parhaillaan useita petoksia, jotka ovat alkaneet kaverilta tulleesta yksityisviestistä. Huijausten takana ei kuitenkaan ole uhrin kaveri, vaan tilin kaapannut rikollinen.

Poliisi muistuttaakin, että omia pankkitunnuksia ei kannata koskaan luovuttaa muille puhelimessa, sähköpostilla tai millään muullakaan viestisovelluksella. Myös kaverin tavallisuudesta poikkeavaan viestittelyyn kannattaa suhtautua varauksella ja varmistua muilla keinoin siitä, että kyseessä tosiaan on oikea ihminen.

– Jos sinulta pyydetään pankkitunnuksia, älä anna niitä. Mikäli olet luovuttanut pankkitunnuksesi jollekin henkilölle ja epäilet huijausta, ole välittömästi yhteydessä omaan pankkiisi ja sen jälkeen hätäkeskukseen numeroon 112, poliisi neuvoo tiedotteessa.