Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metsäkaurisonnettomuuksien huippuaika on nyt – Niitä sattuu kaikkein eniten Uudellamaalla

Metsäkauriit ovat liikkeellä erityisesti toukokuussa ja aiheuttavat paljon onnettomuuksia varsinkin Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa. Viime vuonna metsäkauriit aiheuttivat toukokuussa yli 800 onnettomuutta, vakuutusyhtiö Fennia muistuttaa tiedotteessaan.

Toukokuiset metsäkaurisonnettomuudet ovat lisääntyneet vuosi vuodelta: vielä viisi vuotta sitten toukokuussa sattui yli 400 metsäkaurisonnettomuutta, kun viime vuosina vahinkoja on sattunut tuplasti.

Yhteensä tammi-kesäkuussa sattui viime vuonna yli 2 200 metsäkaurisonnettomuutta. Suuri osa metsäkaurisonnettomuuksista sattuu Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla.

Metsäkaurisvahinkojen suuren määrän taustalla on eläinten luonnollinen liikehdintä keväällä talven jälkeen. Valtaosa kevään kolareista tapahtuu ravinnon perässä liikkuvien metsäkauriiden ja valkohäntäpeurojen kanssa. Erityisesti metsäkauriiden osuus onnettomuuksissa on toukokuussa suuri eläinten reviiritaisteluiden johdosta.

Fennian omien tilastojen mukaan metsäkaurisvahinkoja on huhtikuun 2022 loppuun mennessä ilmoitettu hieman edellisvuosia vähemmän.

Myös metsäkauriin metsästys on lisääntynyt viime vuosina. Viime metsästyskaudella kaadettiin syyskuun ja helmikuun välillä yli 20 000 metsäkaurista, noin kolme prosenttia edellisvuotta enemmän.

– Metsäkauriin ja valkohäntäpeuran kannan suuret koot ovat riesana erityisesti Lounais-Suomessa ja Uudellamaalla, joissa on samalla paljon liikennettä, mutta vain vähän hirvieläinten luonnollisia vihollisia. Ainoa keino pitää kantojen koko kurissa on metsästys, Fennian ajoneuvovakuutus- ja vahinkopalveluiden johtaja Mikko Pöyhönen sanoo tiedotteessa.