Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuoreet luvut julki: Vantaan ratikan rakentaminen toisi enemmän tuloja kuin bussivaihtoehto

Vantaan ratikan rakentaminen toisi arvion mukaan 287,9 miljoonaa euroa enemmän tuloja kuin bussivaihtoehto.

Luvut käyvät ilmi Newsec Oy:n kiinteistötaloudellisesta analyysistä, jossa on arvioitu sekä bussivaihtoehdon että ratikan aiheuttamia maankäyttötuloja.

Lue myös: Raportti paljastaa ratikkatunnelien plussat ja miinukset – Tikkurilan Ratakujan tunneli on paras, vaikka se onkin kallis

Vantaan ratikan rakentamiskustannukset on tarkoitus kattaa maankäyttösopimuksilla ja maan myynnillä. Vantaan kaupunki kertoo tiedotteessaan, että analyysin mukaan suurimmat tuotot tulisivat Tikkurilasta, Hakunilan keskustasta sekä Aviapoliksen itä- ja eteläosista, jonne on suunnitteilla uutta asumista.

Siinä missä bussivaihtoehdon on arvioitu tuottavan noin 275,5 miljoonaa euroja kiinteistötaloudellisia tuloja, toisi ratikkavaihtoehto arvion mukaan 563,3 miljoonaa euroja tuloja.

Lue myös: Vantaalaiset eivät pääse äänestämään ratikasta – Valtuutettu: Ehkä kuntalaisilla on "väärä mielipide"

Vuonna 2019 ratikan yleissuunnitelmavaiheessa ratikan rakentamisen arvioitiin maksavan Vantaalle 267 miljoonaa euroa. Kustannusarvioita kuitenkin päivitetään muun muassa katusuunnitelmien valmistuttua.

Vantaan kaupunki kertoo tiedotteessaan, että nyt julkaistua analyysiä on tarkoitus päivittää syksyllä kaavarunkoehdotuksen myötä. Analyysin on määrä valmistua ennen kuin Vantaan kaupunginvaltuusto päättää ratikan rakentamisesta vuonna 2023.

Lue myös: Kaupunkipomo: Arvonnousua etenkin 800 metrin säteellä Vantaan ratikkapysäkeistä – Reitille tulisi 26 pysäkkiä