Kuusijärven palvelut paranevat – vantaalaisten ulkoilukeitaaseen tulee paitsi uusia parkkipaikkoja, myös uusia nuotiopaikkoja ja laitureita

Kuurijärvellä on työmaa-aitoja paitsi pysäköintialueella myös rantareitin varrella.

Kuusijärvelle rakennetaan esteetön tulipaikka maisemalaitureineen ja piknikpöytineen. Lisäksi pysäköintialuetta laajennetaan ja pohjoisemmaksi rakennetaan uusi sisäänajoliittymä.

Rakennustyöt etenevät Kuusijärven ulkoilualueen koordinaattori Anniina Laitalan mukaan hyvin.

Jo aiemmin Kuusijärvelle on rakennettu uusi pulkkamäki, josta puuttuu enää valaistus. Valaistus valmistuu ennen ensi talven pulkkakelejä. Vanha pulkkamäki metsitetään.

Kuusijärveä voi hyvällä syyllä kutsua Itä-Vantaan ulkoilukeitaaksi. Ongelmaksi on muodostunut pysäköintipaikkojen vähyys. Lahdentien piennarta on haukuttu jopa parkkisakkorysäksi.

Tänä kesänä parkkipaikkoja on entistäkin vähemmän, sillä pysäköintialueen laajennusosan rakentaminen ja siihen tarvittavat huoltorakennukset rouhaisevat noin 50 paikkaa Kuusijärven 250 parkkipaikasta. Pysäköintialueen laajennus valmistuu syksyllä 2023. Sen jälkeen autopaikkoja on 390.

Pysäköintialueen rakentamisen aloittaminen viivästyi usealla kuukaudella. Ongelmia aiheutti Laitalan mukaan se, että alueella oli linkkimasto, jota ei saatu purettua ajoissa.

Kokonaisuudistukselle ei ole vielä aikataulua.

Pulaa pysäköintipaikoista pyritään tänä kesänä lievittämään lyhentämällä pysäköinnin enimmäisaikaa väliaikaisesti. Enimmäispysäköintiaika lyhenee kuudesta tunnista kolmeen tuntiin.

– Muutoksella pyritään vaikuttamaan ennaltaehkäisevästi kesäajan ruuhkiin, ja mahdollistamaan mahdollisimman monelle halukkaalle pääsy Kuusijärvelle. Parkkiajan lyhennys ei koske kokousasiakkaita tai tapahtumia, Laitala kertoo.

Aika pitenee takaisin kuuteen tuntiin elokuun puolivälissä.

– Kuusijärvi on portti Sipoonkorpeen. On tärkeää, että jatkossa luontoretkistä saa nauttia ilman kiirettä.

Viimeistään elokuussa vanhalle pysäköintialueelle pääsee ajamaan uuden liittymän kautta ja vanha liittymä muuttuu kevyen liikenteen väyläksi ja pelastustieksi.

Parhaillaan tehdään uutta esteetöntä tulipaikkaa ja esteetöntä reittiä valvotulta rannalta tulipaikalle. Tulipaikat rakennetaan Kuusijärven koillisosaan, samaan kohtaan, jossa nuotiopaikka oli aiemmin.

– Tulipaikalle tulee yksi katoksellinen ja hormillinen keittokatos sekä kaksi avotulipaikkaa, Laitala kertoo.

Tulipaikan lähelle rakennetaan kaksi maisemalaituria.

Pidemmän ajan tavoitteena on uudistaa koko rantareitti. Se tarkoittaa muun muassa esteetöntä reittiä koko järven ympäri. Parhaillaan on käynnissä uusien palvelurakennusten, muun muassa savusaunojen, tarveselvitys.

– Kokonaisuudistukselle ei ole vielä aikataulua, Laitala kommentoi.

Kaupunki uusii myös Kuusijärven kahvilatilojen kalustuksen ja sisustuksen. Tavoitteena on lisätä viihtyisyyttä.

Uudistamisesta saavat osansa myös Kuusijärven verkkosivut.

Kuusijärven palveluntuottajan sopimus päättyy vuodenvaihteessa. Vantaan vuokrauspäällikkö Sari Lindqvist kertoo tarjousten jättöajan päättyneen viime viikolla ja tarjouksia käydään läpi parhaillaan.

Bussiyhteys

Hop-on, hop-off

Sipoonkorpi hop-on, hop-off -bussin toivotaan osaltaan helpottavan Kuusijärven parkkipaikkapulaa.

Matalalattiabussi kulkee 30. syyskuuta asti lauantaisin ja sunnuntaisin Tikkurilasta Sipoon kautta Mellunmäkeen. Yksi pysäkeistä on Kuusijärvellä.

Kertalipun hinta on 2 euroa, ja alle 7-vuotiaat lapset matkustavat veloituksetta.

Bussiin mahtuvat kerrallaan neljät rattaat. Bussiin saa ottaa mukaan koiran.

Lisätietoa ja aikataulut Vantaan kaupungin verkkosivuilta: www.vantaa.fi/fi/hyvinvointia-kuusijarven-luonnosta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut