Kesän voi toivottaa tervetulleeksi pelimannimusiikin tahdissa – Helatansseissa Kuninkaalassa on ohjelmaa koko perheelle ja perinnetansseihinkin saa opastusta

Yli 30 vuotta vantaalaista kansanmusiikkiviikkoa järjestänyt Kaamospelit kasvatti vuona 2017 rönsyn valoisampaankin vuodenaikaan ja pisti Tikkurilassa Veininmyllyllä pystyyn Kesän avaus -nimellä kulkeneet kansanmusiikkiväritteiset yleisötanssit.

Sittemmin tapahtuma on siirtynyt kotiseututalo Påkaksen idylliseen pihapiiriin Kuninkaalaan, jossa taas kahden koronavuoden jälkeen saa helatorstaina panna jalalla koreasti.

Ajankohdan mukaan tapahtuma kantaa nykyisin nimeä Helatanssit ja se sijoitettiin arkipyhään, jotta perheiden olisi siihen helppo osallistua.

– On makkaranpaistoa, kahvittelua, onnenpyörää, puujaloilla kävelyä ja myös poniratsastusta yhteistyössä Töyryhiekan tilan kanssa, tuottaja Sanni Virta Kaamospelit-yhdistyksestä listaa.

– Ylipäänsä sellaista mukavaa yhdessäoloa on tiedossa.

Tapahtuma käynnistyy kello 13. Sen alkupuolella helsinkiläisen Nordic Dance -ryhmän ohjaajat opastavat workshop-tyyppisesti pari- ja ryhmätanssien askeliin ja sen jälkeen myös tanssittavat yleisöä. Tanssiminen Påkaksessa onnistuu kätevästi, sillä keltaisen päärakennuksen vieressä on siihen sopiva lava.

Nimensä mukaisesti kolmihenkinen ryhmä keskittyy pohjoismaisiin traditioihin pohjautuviin tansseihin.

– Opetamme paritanssia, luultavasti sottiisia, ja ryhmätansseja, jotka historiallisesti ovat vähän paritansseja vanhempaa kerrostumaa, oman aikansa muotitansseja, muusikko Leija Lautamaja Nordic Dancesta kertoo.

Hiki päässä opiskelua ei ole luvassa, vaan rentoa meininkiä, johon voi surutta osallistua, vaikka ei niin osaisikaan.

– Jos kävelemään pystyy, se riittää, muusikko Lautamaja lupaa.Iltapäivä jatkuu pihantanssein, joissa mukana on kaikille tuttuja lajeja, kuten valssia, tangoa ja jenkkaa. Nordic Dancen lisäksi musiikista vastaa Vantaan pelimannit.

– Vantaan pelimannit ovat perinteikäs ja tärkeä osa vantaalaista kansanperinnekulttuuria. He ovat olleet mukana Kaamospelien järjestämisessä jo useita vuosia ja soittaneet sekä tanssittaneet alusta lähtien myös Helatansseissa, Virta kehuu.

– Lisäksi tapahtuman toimijoihin kuuluvat Påkas ry, Helsingin pitäjän tanhuujat ja Vantaan kansanperinteen ystävät.

Helatanssit to 26.5. kello 13–17 Påkaksen pihapiirissä (Vanha Kuninkaalantie 2). Vapaa pääsy.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut