Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ajankohtaista asiaa suoraan nuorilta – Vantaan nuorisovaltuuston nuoret kirjoittavat kolumneja Vantaan Sanomiin

Vantaan nuorisovaltuuston vaihtuvien kirjoittajien joukko vie Vantaan Sanomissa julkaistavilla kolumneillaan lukijat nuorten arkeen ja sen puheenaiheisiin ja ilmiöihin.

Vantaan nuorisovaltuuston puheenjohtaja, Asolasta kotoisin oleva Filip Godlewski, ensimmäinen varapuheenjohtaja, Kuninkaanmäessä asuva Anni-Juulia Tuomainen ja Länsi-Vantaalla asuva Amoah Vida kertovat, että kolumneihin noussee aiheiksi muun muassa nuorten osallisuus ja vaikutusmahdollisuudet Vantaalla.

Lue myös: Kolumni: Nuorten väkivaltakulttuuri puhututtaa – "Missä ovat kaikki ennaltaehkäisevät teot, jotta näin ei pääsisi käymään?"

– On mahtavaa, että lukijat saavat kuulla nuorelta itseltään, kuinka hän näkee tietyt ajankohtaiset asiat. Esiin nousee luultavasti erilaisia huomioita kuin aikuisten kolumneissa, ja näin voisimme laajentaa ihmisten käsityksiä tietyistä asioista, Tuomainen kiteyttää.

– Myös nuorten ilmiöt kuten jengiytyminen sekä epäkohdat Vantaalla ovat aiheita, joista haluaisimme puhua, Godlewski kertoo.

Kolmikon mielestä Vantaa on rento, viihtyisä ja kansainvälinen kaupunki. He toivovat, että tulevaisuudessa kaupungista löytyisi konkreettisia tekoja eriarvoisuuden kitkemiseksi ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi.