USU: Suomen Nato-jäsenyys on varma, arvioi ministeri Haavisto – "Huoli harmaasta ajasta on väistynyt"

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) pitää Suomen Nato-jäsenyyttä varmana, ministeri kertoo Uutissuomalaisen haastattelussa.

Vaikka Nato-maa Turkki on osoittanut haluavansa tehdä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyysprosessista ennakoitua hankalamman, on ulkoministeri tästä huolimatta vakuuttunut siitä, että pääsee lopulta Suomi puolustusliiton jäseneksi.

– Eiköhän se varmaa ole. Olemme prosessissa aika pitkällä, ja loppupää häämöttää. Meillä on niin vahva tuki suurelta joukolta Nato-maita, että kyllä tästä varmasti ratkaisu löytyy, Haavisto sanoo Uutissuomalaiselle.

Haavisto kuvaa jäljellä olevaa jäsenyysprosessia neljän portin pujotteluradaksi. Kaikissa neljässä kohdassa tarvitaan kuittaus jokaiselta nykyiseltä Nato-maalta.

– Kyllä tämä pujottelurata läpi viedään. Tässä tarvitaan nyt diplomatiaa, aikaa ja mielen malttia.

Vaikka niin sanottu harmaa aika eli Nato-jäsenyyden hakemisen ja varsinaisen jäsenyyden välinen ajanjakso voi venyä, ei Haaviston mukaan syytä huoleen ole. Suomi on saanut vankkoja turvallisuuslupauksia useilta merkittäviltä suunnilta.

– Huoli on ainakin osittain poistunut, koska olemme saaneet niin vahvat turvallisuuslupaukset Britannialta, Yhdysvalloilta, pohjoismaisilta Nato-mailta ja esimerkiksi Puolalta ja Ranskalta. Aiemmin mietityttänyt huoli harmaasta ajasta on väistynyt.

Suomi ja Ruotsi jättivät Nato-hakemuksensa – Yle: Pekka Haaviston käyttämä kynä hupeni äkkiä lähes keräilyharvinaisuudeksi

Voiko Nato-jäsenyydestä ajatella Suomessa väärin, Ano Turtiainen, Veronika Honkasalo ja Juha Mäenpää? – "Ei vaikuta meikäläisen mopon ohjaukseen"

Panu Laturia pidettiin Nato-vastustuksen ikonina: nyt hän iloitsee Marinin ja Niinistön päätöksestä – "Suomi ei pärjää yksin"

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut