Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karkkitehdas ei tulekaan Vantaalle – Fazer suunnittelee uutta makeistehdasta Lahteen

Fazer ilmoittaa suunnittelevansa uutta makeistehdasta Lahteen.

Makeisyhtiö on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen Lahden kaupungin kanssa 34 hehtaarin tontin varaamisesta tehtaalle Pippo-Kujalan teollisuusalueelta.

Varsinainen kiinteistökauppa ja investointipäätös aiotaan tehdä tehdassuunnitelman valmistuttua ensi vuoden alkupuoliskolla.

Uusi tehdas korvaisi nykyiset makeistehtaat Vantaalla ja Lappeenrannassa. Toiminta siirtyisi näistä Lahteen vaiheittain vuosien 2025–2027 aikana.

Nykyiset tehtaat työllistävät noin 900 henkeä, ja Lahti tarjoaisi erinomaiset puitteet työntekijöiden sujuvaan arkeen.

Lue lisää: Fazer etsii uutta tehdaspaikkaa vuosikymmeniksi eteenpäin ja painottaa valinnassaan henkilöstöasioita – Vantaa ja muut karkkitehdasta himoitsevat kunnat odottavat valintapäätöksiä

Fazer Makeisten toimitusjohtaja Markus Hellström kertoo tiedotteessa, että yhtiö on arvioinut huolellisesti kymmeniä vaihtoehtoja uuden tehtaan kotikaupungiksi ja paikkakunnan valintaan ovat vaikuttaneet lukuisat tekijät.

– Lahti on vakuuttanut meidät kokonaisvaltaisella lähestymisellään. Nykyiset tehtaat työllistävät noin 900 henkeä, ja Lahti tarjoaisi erinomaiset puitteet työntekijöiden sujuvaan arkeen, joka on pitkällä aikavälillä perusedellytys henkilöstön hyvinvoinnille ja saatavuudelle, Hellström kommentoi.

Hellströmin mukaan Lahden etuna on myös hyvät liikenneyhteydet muualle Suomeen.

Lisäksi ehdolla oleva maa-alue on yhtiön tarpeisiin nähden riittävän iso ja mahdollistaa makeistehtaan kehittymisen tulevaisuudessa. Investointinsa avulla Fazer haluaa vahvistaa asemaansa Suomessa ja vauhdittaa kasvua muissa Pohjoismaissa.

Makeisyhtiöllä on pitkät perinteet Lahdessa.

Vuonna 1958 Fazer osti Oululaisen leipomon, ja 1971 Lahteen rakennettiin oma mylly. Kärpäsenmäen tehdasalueella toimivat myös hapankorpputehdas ja huhtikuussa avattu kauraksylitolitehdas. Lahdessa on myös Fazerin gluteeniton leipomo. Fazer työllistää nyt Lahdessa noin 600 henkeä.