Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaa jäi nuolemaan näppejään – Kaupunginjohtaja: Meille jää sentään Fazerin pääkonttori, leipomo, keksitehdas ja vierailukeskus

Kieli pitkällä odotettu päätös Fazerin uuden makeistehtaan sijoituspaikasta toi Vantaalle pettymyksen. Jätti-investointi menee Lahteen eikä Vantaalle, joka kävi pitkät neuvottelut yhtiön kanssa.

Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen sanoo, että Vantaa olisi tietysti mielellään toivottanut Fazerin laajennuksen tervetulleeksi. Hän kuitenkin ymmärtää yhtiön perustelut sille, miksi Vantaa ei pärjännyt Lahdelle.

Vantaa tarjosi Fazerille laajentumismahdollisuutta kolmessa uudessa paikassa, kuten Petikossa.

– Meidän ongelma oli se, että tarjotuissa paikoissa olisi pitänyt tehdä luontoselvitykset lahokaviosammaleen ja liito-oravien takia, Viljanen kertoo.

Selvitysten jälkeen pääsisi rakentamaan vasta vuonna 2024 ja Fazer haluaa aloittaa rakentamisen jo -23. Nykyisen tehtaan alue Vaaralassa taas ei sovellu laajennukseen, koska toimivan tehtaan ja rakentamisen yhdistäminen on hankalaa.

Vaikka nykyinen makeistehdas muuttaa pois, kun uusi valmistuu, Viljanen sanoo iloitsevansa siitä, että Fazerin pääkonttori pysyy edelleen Vantaalla samoin kuin leipomo, keksitehdas ja vierailukeskus.

Lue myös: Fazer etsii uutta tehdaspaikkaa vuosikymmeniksi eteenpäin ja painottaa valinnassaan henkilöstöasioita – Vantaa ja muut karkkitehdasta himoitsevat kunnat odottavat valintapäätöksiä