Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yleisötilaisuuksien määrä tulee nyt olemaan suuri – Poliisi: Muista nämä asiat, niin voit järjestää tapahtumasi luvallisesti

Poliisi tiedottaa, että yleisötilaisuuksien määrä tulee olemaan tulevana kesä erittäin suuri. Määrä kasvaa siksi, että aikaisemmilta kesiltä järjestämättä jääneitä tilaisuuksia järjestetään nyt.

Poliisi huomauttaakin, että tilaisuuksien järjestäjien kannattaakin huolehtia lupa-asiat kuntoon ajoissa. Kätevimmin yleisötilaisuuksiin liittyvien lupa-asioiden hoitaminen sujuu sähköisesti poliisin verkkosivuilla. Poliisilla on oltava viisi vuorokautta ennen tilaisuutta käytettävissään täydelliset tilaisuutta koskevat tiedot. Näin poliisi voi arvioida, voidaanko asia käsitellä ilmoituksena. Jos yleisötilaisuutta koskien pitää antaa muita määräyksiä, asiassa tehdään päätös.

Jos tilaisuuteen tarvitaan liikenteenohjaajia tai tilapäisiä järjestyksenvalvojia, ilmoitus kannattaa tehdä vähintään kaksi viikkoa ennen tilaisuutta. Jos kyseessä on suuri tai monipäiväinen tapahtuma, on syytä ottaa yhteyttä järjestämispaikan poliisilaitokseen jo järjestelyjen alkuvaiheessa.