Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan perhe- ja sosiaalipalveluissa Jokiniemessä ei toteudu lainmukainen yksityisyyden suoja – Tilojen äänieristyksen korjaustyöt alkamassa kesällä

Korjauksia pitää tehdä yli 50 huoneeseen.

Asiakkaiden yksityisyyden suoja ei toteudu lainmukaisesti Vantaan kaupungin perhe- ja sosiaalipalveluissa Vernissakadulla Jokiniemessä. Asiakkaiden salassa pidettävät tiedot voivat kantautua muiden lähistöllä olevien korviin, koska äänieristys on tiloissa puutteellista.

Myöskään puhelinkeskusteluissa ja videoyhteydellä tapahtuvissa tapaamisissa ei ole riittävää yksityisyyden suojaa, joten luottamuksellisuus kärsii.

Kaupunki on vuokrannut Vernissakatu 6–8:sta sosiaali- ja terveydenhuollon käyttöön runsaat 5 200 neliötä. Äänieristykseltään puutteellisia tiloja on noin 1 500 neliötä yhteensä 54 huoneessa. Eniten äänieristyksen ongelmista ovat kärsineet lapsiperheiden sosiaalityö ja lastensuojelu sekä maahanmuuttajapalvelut.

Sosiaalihuoltolaki edellyttää työntekijöitä ilmoittamaan, jos asiakastyössä on epäkohtia. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tilakeskuksen päälliköksi siirtynyt Vantaan entinen toimitilapäällikkö Pasi Salo kertoi aiemmin keväällä aluehallintoviraston huomauttaneen kaupungille, että äänieristysongelma pitää ratkaista.

Vantaan alueisännöitsijä Erja Nurmisto kertoo, että ongelmiin on havahduttu viime vuoden keväällä. Silloin tiloissa tehtiin kartoituskierros. Nyt suunnitelmana on päästä parannustöihin heinäkuun puolivälissä. Äänieristystä korjataan lisälevytyksellä ja tavalliset ovet vaihdetaan äänieristysoviin.

– Arvio remontin kestosta on 3,5 kuukautta, ja se pitäisi saada maaliin lokakuun loppuun mennessä, ellei tule yllätyksiä, Nurmisto sanoo.

Yllätyksiä voi tulla esimerkiksi materiaalien saannista.

– Materiaalipula on melkoinen maailman tilanteesta johtuen.

Lisäksi hinnat ovat nousseet.

– Kilpailutus tehtiin marraskuussa ja siitä kustannukset ovat nousseet viisi prosenttia, Nurmisto kertoo.

Noin 300 000 euron remontin teettää vuokranantaja, ja kaupunki maksaa kustannukset lisävuokrana kolmen vuoden kuluessa. Remontti oli tarkoitus aloittaa jo huhtikuussa, mutta kaupunkitilalautakunta lykkäsi vuokrauspäätöstä toukokuulle.