Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Useissa Vantaan opinahjoissa tehdään kesällä isoja sisäilmaremontteja – Kaupunki: Yleensä korjaukset vähentävät oireilua erittäin merkittävästi

Vantaalla tehdään kesällä suurehkoja sisäilmakorjauksia yhteensä kahdeksassa oppilaitoksessa ja yhdessä päiväkodissa, kertoo Vantaan kaupunki tiedotteessaan.

Kaivokselan koulussa tehdään opetustiloissa laajoja lattiakorjauksia ja rakenteiden tiivistyksiä sekä asennetaan luokkien välisiä ovia, jotta tilat soveltuvat paremmin yhteisopetustiloiksi. Samalla korjataan liikuntasalin pukuhuoneiden suihku- ja wc-tiloja.

Kivimäen koulussa korjataan laajasti C-solun alakerran tiloja. Myös korjausalueen ikkunat uusitaan, ja luokkien väliin tehdään taittoseiniä.

Päiväkummun koulussa korjataan neljä luokkaa sekä käytävä- ja varastotiloja.

Rekolan koulun laajennusosassa korjataan luokat ja päärakennuksen pohjakerroksen liikuntasalin pukuhuoneet.

Simonkallion koulussa uusitaan lattiapintoja ja tiivistetään rakenteita neljässä opetustilassa. Keittiön seinän paikallinen kosteusvaurio korjataan.

Sotungin koulussa korjataan kotitalousluokkien tilat, uudistetaan opetuskeittiöiden kalustus ja keittiölaitteet sekä tehdään tilamuutoksia.

Varia Myyrmäen Ojahaantien yksikössä tehdään työpajarakennuksessa paikallisia lattiakorjauksia, korjataan IV-konehuone sekä päärakennuksen aula ja tuulikaappi.

Varia Koivukylän Talvikkitien yksikössä tehdään korjauksia kabinetissa ja useissa työhuoneissa eri kerroksissa. Useissa tiloissa uusitaan myös ikkunat.

Koulujen lisäksi Peltovuoren päiväkodissa tehdään sisäilmakorjauksia kellarikerroksessa.

Tiedotteen mukaan yleisimmin sisäilmakorjauksessa tiivistetään rakenteet, läpiviennit ja rakenneliittymät. Lattiarakenne kapseloidaan, ja lattian pintamateriaalit uusitaan ja tasapainotetaan ilmanvaihto.

Tarvittaessa kohteissa tehdään myös korjausalueen ilmanvaihdon nuohous- ja säätötöitä.

Koulujen sisäilmakorjaukset pyritään toteuttamaan loma-aikana ennen koulun alkua. Jos rakenteiden purkamisen yhteydessä löytyy uusia korjausta vaativia kohtia, ne korjataan mahdollisuuksien mukaan samalla. Jos kesätauko ei riitä suunniteltujen korjausten toteuttamiseen, korjauksia jatketaan myöhemmin koulun kanssa sovittavana ajankohtana, josta tiedotetaan myöhemmin.

Vantaan kaupungin mukaan sisäilmakorjaukset ovat yleensä tehonneet hyvin: olosuhdehaitat ja oireilu ovat vähentyneet erittäin merkittävästi korjausten jälkeen. Esimerkiksi tiivistyskorjaukset yhdistettynä ilmanvaihdon säätötoimiin estävät tehokkaasti epäpuhtauksien leviämistä luokkatiloihin.

Tilannetta kuitenkin seurataan ja tarvittaessa tehdään uusia toimenpiteitä.

Vantaata koskeva sisäilmatieto on koottu osoitteeseen vantaa.fi/sisailma.