Rohkeasti uutta kokeileva Myyrmäen kirjasto tähtää Suomen parhaaksi kirjastoksi – Tänä keväänä luvassa koomikkoilta ja tatuointipaja

Myyrmäen kirjastossa saa olla elämää.

Kirjastossa ei tarvitse olla hiljaa.

– Ei täällä tietenkään tarvitse huutaakaan, Myyrmäen kirjaston erikoiskirjastonhoitaja Karkki Havaste täsmentää hymyillen.

Hiljaisuuden hippusia ei Myyrmäen kirjastossa juurikaan leijaile. Sen sijaan nurkkauksessa musisoivat taaperot, pöytäryhmän ääressä vaihdetaan ajatuksia ja tehdään harjoitustyötä, kuhina käy myös kirja- ja levyhyllyillä.

– Tämä kaikki kuuluu elämään, kirjastoon, Havaste iloitsee.

Havastetta ja Myyrmäen kirjaston palveluesimiestä Marjo Päivärintaa ei tarvitse yllyttää, jotta heidät saa kehumaan työpaikkaansa.

Yksinkertaisesti Suomen paras.

– Myyrmäen kirjasto on yksinkertaisesti Suomen paras. Toteutamme meille annetuilla resursseilla laadukasta palvelua kaikille vantaalaisille.

Kehut vakuuttivat myös Kirjastoseuran, sillä Myyrmäki pääsi finaaliin tavoitellessaan Vuoden kirjasto -titteliä.

Myyrmäen kirjaston lisäksi finaalissa ovat mukana Inarin kirjastoauto Faarust, sekä Oulun, Lahden ja Raahen kaupunginkirjastot.

Kisa järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Havasteen mielestä on hienoa, että kirjastojen toimintaa huomioidaan.

Korona-aika ja kunta-alan lakko toivat Päivärinnan mielestä hyvin esiin kirjastojen tärkeyden. Myyrmäen kirjastossakin kuultiin toistuvasti kiitokset siitä, että kirjasto on jälleen avoinna.

– Moni ikäihminen totesi kirjaston olevan heille henkireikä.

Helsinkiläinen Caroline Laukkanen käy kahden lapsensa kanssa viikoittain Myyrmäen kirjastossa, vaikka oma lähikirjasto on Malminkartanon kirjasto Helsingissä.

Mieluisia tapahtumia ovat musiikkisatutunnit. Laukkanen kehuu Myyrmäen kirjaston tiloja ja monipuolista toimintaa. Erityisen kehun saa musiikkisatutunnin vetäjä.

Myyrmäessä on Havasteen mukaan päätetty rohkeasti tarjota asiakkaille myös uutta. Alkukesän kalenterissa on muun muassa koomikon esiintyminen ja Pride-tatuointipaja, jossa tatuointitaiteilija tekee siirtokuvia.

Vuoden kirjasto -kisan voittaja paljastetaan kesäkuussa Hämeenlinnassa järjestettävillä Kirjastopäivillä. Voittaja palkitaan 2500 euron lahjakortilla, joka käytetään kirjaston henkilökunnan hyvinvointiin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut