Vantaan sijaisperhetoimintaan kaivataan kipeästi apuvoimia – "Myös vauvat tarvitsevat sijaisperheitä"

Vantaalle tarvitaan kuumeisesti uusia sijaisperheitä. Vantaan perhehoidon koordinaattori Pia Pajari kertoo tiedotteessa, että tarve sijaisperheille kasvaa entisestään vuoden 2023 alusta alkaen, jolloin Vantaa ja Kerava muodostavat yhteisen hyvinvointialueen.

Turvallinen ja luotettava sijaisvanhempi on tärkein ihminen silloin, kun lapsi sijoitetaan kodin ulkopuolelle.

Sekä lyhytaikaisten että pitkäaikaisten perhehoitajien tarve on jatkuva. Tilannetta ei helpota se, että potentiaalisista sijaisperheistä kisaavat myös muut pääkaupunkiseudun kunnat ja yritykset.

– Sijaisperheeksi voivat hakea tavalliset perheet, jotka pystyvät hoitamaan lasta niin kauan kuin lapsi tarvitsee. Erityisen paljon tarvitaan perheitä, jotka voivat ottaa vastaan joko kouluikäisen, maahanmuuttajataustaisen, erityishoitoa vaativan lapsen tai sisaruksia. Myös vauvat tarvitsevat sijaisperheitä, Pajari kertoo tiedotteessa.

Kaikki Vantaan sijaisvanhemmat käyvät perhehoidon valmennuksen. Lisäksi he saavat tuekseen lapsen sosiaalityöntekijän ja sosiaaliohjaajan. Sosiaaliohjaajan tuki räätälöidään sijaisperheen tarpeiden mukaiseksi: se voi olla esimerkiksi työnohjausta tai lomitusapua.

Kaupunki järjestää keskiviikkona 1. kesäkuuta infotilaisuuden, jonne asiasta kiinnostuneet voivat tulla kuulemaan Vantaan perhehoitotoiminnasta.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut