Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan Salamoiden superlupaus joutui kolariin, mutta se ei tahtia haitannut – Nyt Jenna Vakkilainen hakee mitaleja Vantaan kisoista

Koululiikuntaliiton mestaruuskisat mitellään viikonloppuna Hiekkaharjun urheilukentällä.

Yleisurheilun moniottelija Jenna Vakkilaisen kehitys on kaikesta päätellen jatkumassa nousujohteisesti. Vantaan Salamoita edustava Vakkilainenhan voitti viime vuonna alle 16-vuotiaiden Suomen mestaruuden 100 metrin aidoissa, pituushypyssä ja kolmiloikassa sekä alle 17-vuotiaiden SM-kultaa 7-ottelussa.

Huhtikuun alussa 17 vuotta täyttänyt superlupaus avasi ulkokisakautensa viime viikonloppuna Tampereella moniotteluiden avoimissa Etelä-, Lounais- ja Kaakkois-Suomen mestaruuskilpailuissa. Vakkilainen oli N17-sarjan ykkönen. Kisat olivat myös näyttöpaikka 11.–12.6. kilpailtaviin Pohjoismaiden mestaruusotteluihin.

Tänä viikonloppuna Vakkilainen kilpailee Hiekkaharjussa Kenttäurheilijat-58:n ja Vantaan Salamoiden yhdessä järjestämissä Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailuissa.

KLL:n kisat käytiin viime vuonna vasta syyskuussa Lappeenrannassa. Tuolloin vastikään lukio-opinnot Pohjois-Haagan yhteiskoulun urheilulinjalla aloittanut Vakkilainen voitti lukiolaisten sarjassa 100 metrin aidat, kolmiloikan sekä 100 metrin sileän ja oli 400 metrillä hopealla.

Nyt KLL-kisat palaavat aiemmilta vuosilta tutumpaan ajankohtaan. Mitaleita lienee Vakkilaiselle taas odotettavissa. Hän osallistuu 100 metrin aitoihin ja 400 metrin sileälle. Hiekkaharju sopii Vakkilaiselle hyvin.

– On sielläkin tullut ennätyksiä tehtyä. Mutta etusuoralla on aika usein vastatuuli.

Vakkilainen panostaa yhä ensisijaisesti 7-otteluun. Heittolajit ovat siinä toistaiseksi olleet suurimpana kompastuskivenä. Juoksuista ja pituushypystä pisteitä on ropissut rutkasti.

On sielläkin tullut ennätyksiä tehtyä.

– Keihästä olen talven aikana käynyt heittämässä melko ahkerasti seinään hallissa. Kuulantyöntöön olen vihdoin saanut vauhdin mukaan. Halli-SM-otteluissa kuulatulokseen tulikin puolentoista metrin parannus.

Hallissa Vakkilainen voitti menneenä talvena 17-vuotiaiden SM-kultaa 100 metrin aidoissa, pituudessa, kolmiloikassa ja 7-ottelussa.

– Eli siitä jatkettiin, mihin viime kesänä jäätiin.

Vakkilaisen kohdalla näyttää siis jälleen hyvältä ulkokauden alkaessa, kun talvikausikin meni pääosin suunnitelmien mukaan.

– Hyppääjän polvi hieman haittaa ponnistavassa jalassa, korkeushypyssä eniten. Sille ei ole juuri mitään tehtävissä. Koronan sairastin alkuvuodesta. Mutta se oli täysin oireeton.

Alle 18-vuotiaiden EM-kisat ovat Jerusalemissa heinäkuun alussa. Se on Vakkilaisen tämän vuoden päätavoite.

– Lajit, joihin on tarkoitus osallistua, ovat vielä harkinnassa. Kolmiloikan ja 7-ottelun rajat olen jo rikkonut. Pitkien aitojen, pika-aitojen ja pituuden rajat olen rikkonut viime vuonna. Ne pitäisi uusia. Siinä ei liene ongelmaa.

Riku Valtosen jo viisi vuotta valmentama Vakkilainen debytoi viime kesänä Kalevan kisoissa. Hän osallistui sekä 100 metrin aitajuoksuun että pituushyppyyn. Jatkopaikat jäivät vielä haaveeksi kummassakin.

– Finaalipaikat olisivat nyt jo realistisempia tavoitteita. Katsotaan nyt. Omanikäisteni SM-kisat ovat tietysti myös tärkeät. Ei niissä menestyminen toki enää niin suurta iloa tuota kuin aiemmin, Vakkilainen myöntää.

– Voisihan siellä osallistua joihinkin ”kakkoslajeihin”, niin saisi kunnon kisaa.

Jenna Vakkilaisella on nyt 17-vuotiaana mahdollisuus saada erikoisluvalla ajokortti. Hän onkin jo ollut ajoharjoittelussa Jukka-isänsä opettamana. Lupaa ajokokeeseen ei ole vielä irronnut, ja pari viikkoa sitten joku autoilija jarrutti hieman prosessia jättämällä jarruttamatta liikennevaloissa. Seurauksena oli peräänajo.

– Pysähdyin punaisiin. Nyt ei sitten ole vähään aikaan autoa, millä harjoitella, Jenna harmittelee.

Hiekkaharjun urheilukentällä 28.–29.5. Koululiikuntaliiton yleisurheilumestaruuskilpailut.