Nyt voi vaikuttaa! Vantaan ratikan kaavarunkoluonnos laitetaan nähtäville kommentointia varten

Vantaan ratikan kaavarunkoluonnos laitetaan nähtäville 1.–30. kesäkuuta, ja vantaalaiset voivat jättää siitä mielipiteitä kaupungille kesäkuun ajan. Kaavarunkoluonnosta esitellään asukastilaisuuksissa, joista ensimmäinen 2. kesäkuuta aloittaa Millainen on vantaalainen ratikkakaupunki? -kiertueen.

Lue lisää: Vantaalaiset eivät pääse äänestämään ratikasta – Valtuutettu: Ehkä kuntalaisilla on "väärä mielipide"

Vantaan ratikan kaavarunkoluonnoksessa määritellään visio vantaalaisesta ratikkakaupungista, arvioidaan mitoitusta ja kehittämisen vaikutuksia.

Kaavarunkoluonnoksessa tarkastellaan muun muassa asuinalueita, palveluverkkoa, elinkeinorakennetta, liikenneverkkoa ja viheralueiden rakennetta.

Kaavarunkoluonnoksen mukaan asukasmäärä voisi kasvaa yli 60 000 hengellä ja työpaikkamäärä noin 30 000:lla vuoteen 2050 mennessä.

Lue lisää: Vantaan ratikka suunnitellaan nousemaan sillalle lentoaseman edustalla – "Siellä on tosi ahdasta"

Aviapoliksesta tavoitellaan urbaania asumisen, työnteon ja palvelujen keskusta. Ratikka yhdistää Pakkalan ja Veromiehen ja kohentaa alueen sisäistä liikkumista.

Ratikka vahvistaa Tikkurilan asemaa raideliikenteen ja eteläisen Suomen joukkoliikenteen keskuksena. Se myös lisää entisestään työpaikkojen houkuttelevuutta.

Hakunilassa ja Länsimäessä ratikan odotetaan tuovan vauhtia keskustan kehitykselle ja uudistumiselle.

Millainen on vantaalainen ratikkakaupunki? -asukastilaisuuksien kiertue alkaa torstaina 2. kesäkuuta Teams-livetilaisuudella. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.

Lue lisää: Raportti paljastaa ratikkatunnelien plussat ja miinukset – Tikkurilan Ratakujan tunneli on paras, vaikka se onkin kallis

Ratikan suunnittelijat jalkautuvat Aviapolikseen, Tikkurilaan ja Länsimäkeen kesäkuun aikana.

Ratikkakaupungin kehittämisen vaikutuksia tullaan arvioimaan kaavarunkoluonnoksen pohjalta. Arvio ratikan tuloista on valmistunut, ja se pohjautuu ratikan kaavarunkoluonnoksen maankäyttöön. Luonnoksesta saadun palautteen ja luonnoksen pohjalta laadittujen vaikutusten arviointien pohjalta viimeistellään luonnos ehdotukseksi syksyllä 2022.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut