Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalaisia ikäihmisiä innostetaan ulkoilemaan koirakavereiden avulla – "Uskomme koirien positiiviseen voimaan"

Vantaalaisia koiranomaisia etsitään kotona asuvien ikäihmisten ulkoiluystäviksi.

Kyse on iäkkäiden ulkoilua edistävästä Tossut ja tassut liikkeelle -hankkeesta, johon Vantaan kaupunki osallistuu.

Koirista voi olla paljon iloa senioreille, joilla on kävelyvaikeuksia ja yksinäisyyden tunnetta. Koronapandemia on entisestään lisännyt näitä ongelmia. Monet ikäihmiset eivät pääse tai uskalla lähteä ulos, koska he pelkäävät kaatumista tai heillä on liikuntakyvyn kanssa ongelmia.

– Uskomme koirien positiiviseen voimaan ja koiraihmisten aktiivisuuteen. Toivommekin hankkeen myötä löytävämme uusia ihmisiä liikuttamaan ikäihmisiä, sanoo Vantaan kaupungin liikunnan palvelualueen projektikoordinaattori Kiia Haapasalo tiedotteessa.

Toimintaan haetaan täysi-ikäisiä, auttamishaluisia koiranomistajia ja terveitä, rauhallisia koiria, joiden käytöstä voidaan ennakoida. Koiran tulee suhtautua ystävällisesti vieraisiin ihmisiin, eikä se saa pelätä apuvälineitä.

– Ulkoiluystävätoimintaan soveltuva koira ei vie liikaa omistajansa energiaa ja huomiota, jotta omistaja pystyy keskustelemaan iäkkään kanssa ja tarvittaessa tarjoamaan käsivartensa iäkkään tueksi, kertoo Ikäinstituutin koordinaattori Saini Suutari tiedotteessa.

Vantaan kaupunki ja Ikäinstituutti järjestävät elokuussa koulutuksen vapaaehtoisille, jotka haluavat ryhtyä iäkkäiden ulkoiluystäviksi koiran kanssa tai ilman koiraa.

Toimintaa aloitellaan yhteensä seitsemällä paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Tossut ja tassut liikkeelle -hanke on käynnissä näillä näkymin vuoteen 2024 asti.