Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Ajattelin, että tuo on vähän kuin sadusta" – Håkansbölen kartanon Pehtorin talossa kahvila-ravintolan avaavat yrittäjät kehittävät viereisestä hevostallista tapahtuma- ja juhlapaikan

Moni on toivonut Håkansbölen kartanolle uudestaan kahvilaa sen jälkeen kun kaupunki irtisanoi Pehtorin talossa aiemmin toimineen yrittäjän sopimuksen. Nyt toive toteutuu, kahvintuoksun on tarkoitus alkaa leijailla kartanolla heinäkuussa.

Jenny Angeria-Öhman ja Petra Sivén saivat muutama päivä sitten uusina vuokralaisina Vantaan kaupungilta avaimet kahteen Häkansbölen kartanolla liki vierekkäin sijaitsevaan rakennukseen.

Siten kodikkaaseen Pehtorin taloon ovatkin nyt luvassa paljon kaivatut kahvi- ja ruokapalvelut ja vastikään kunnostettu, aidosti rustiikkista tunnelmaa huokuva vanha hevostalli alkaa palvella juhlatalona, jossa voi kevät- ja kesäkautena järjestää erilaisia juhlia, tapahtumia ja kokouksia.

– Heinäkuun aikana avaamme. Tilojen saaminen varmistui vasta 18. toukokuuta ja suunnittelua sekä tekemistä on paljon. Siksi emme uskalla vielä luvata tarkkaa päivämäärää, Angeria-Öhman sanoo.

Kahvila-ravintolassa tarjotaan naposteltavaa pikkusuolaisista kakkupaloihin ja listalta saa myös ruoka-annoksia.

– Jos asiakkaita alkaa tulla, tuumimme, että syksyllä voisi aloittaa arkilounaat, Sivén kertoo.

Suunnitelmiin kuuluvat myös viikonloppubrunssit.– Ne aloitamme heti kun avaamme. Ensin sunnuntaisin, mutta jos kysyntää on, ehkä myös lauantaisin.

Sisätiloiltaan 60-paikkainen kahvila koostuu erillisistä huoneista, minkä ansiosta sielläkin on mahdollista kokoustaa. Terassilla on 40 asiakaspaikkaa. Jokapäiväisen aukiolon kellonajat tarkentuvat myöhemmin.

Heinäkuun aikana avaamme.

– Saimme juuri tietää, että anniskelulupammekin on hyväksytty, Angeria-Öhman hihkaisee.

Yrittäjät panostavat ensin kahvila-ravintolaan ja keskittyvät myöhemmin 150 henkeä vetävän juhlatalon sisustukseen ja toimintasuunnitelmiin.

– Mutta jos siellä joku haluaisi jo tänä kesäkautena vaikkapa synttärit järjestää, eiköhän se onnistuisi, Angeria-Öhman tuumii.

Toimintansa pyörittämistä varten yrityskumppanit perustivat PJ-Events Oy:n, mutta kahvilan nimen keksimisestä oli tulla mutkikkaampi juttu.

– Mietimme sitä ihan kauheasti ja selasimme alueen historiaa, kun halusimme, että se olisi jotenkin nimessä mukana. Yhtäkkiä havahduimme, että lähdimmekö vähän turhan kaukaa hakemaan. Niinpä olemmekin nyt Kahvila-Ravintola Håkans.

Molemmilla naisilla on alan taustaa, muutama vuosi sitten Vantaalle muuttanut Angeria-Öhman on kasvanut alalle aina syntymästään asti, sillä hänen perheensä tunnetaan Tornio–Kolari-akselilla ravintola- ja hotellibisneksestä.

Vantaalla 4-vuotiaasta lähtien asunut Sivén puolestaan on työskennellyt useita vuosia keittiöpäällikkönä. Kaksikon ensimmäinen kohtaaminen tapahtui kuitenkin Sivénin toisen ammattitaidon, personal trainer- ja ravinto-ohjauspalveluita sisältävän hyvinvointivalmennuksen, kautta.

– Petra oli personal trainerini. Tutustuimme ja sitten ystävystyimme, kun huomasimme, että meillä on samanlaisia unelmia, Angeria-Öhman kertoo.

– Olimme haaveilleet, että löytyisi pääkaupunkiseudulta joku kiva juhlatila ja miljöö.

Vanha tallirakennus tuotti molemmille erityissykäyksen.– Heti tuntui kuin olisi kotona, Sivén kiteyttää.

– Ajattelin, että tuollaisiahan ei tänä päivänä enää rakenneta, tuo on vähän kuin sadusta, Angeria-Öhman ihastelee.

Lue myös:

Håkansbölen kartanosta haluttaisiin yli 30 000 vuosittaisen vierailijan matkailukohde

Vuokrattava juhlatila yli 200 henkilölle ja lasten kulttuurikeskus – Håkansbölen kartanon pihapiirin rakennukset kunnostetaan uuteen käyttöön