Poliisi: Koululaiset juhlivat riehakkaasti – Jokiuoman puistossa ammuttiin ilotulitteita väkijoukkoa kohti

Koulujen päättymistä ja kesäloman alkamista juhlittiin Vantaalla ja muualla Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella riehakkaasti, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Vantaalla vilkkaimpia nuorison juhlintapaikkoja olivat Jokiuoman puisto ja Leppäkorven maauimala. Poikkeuksellisesti Kuusijärven ulkoilualueella oli hiljaista.

Itä-Uudellamaalla poliisilla oli noin 250 hälytystehtävää lauantain kello 17:n ja sunnuntain kello 2:n välillä.

Nuoriin liittyvät tehtävät olivat pääosin häiriötehtäviä, mutta illan ja yön aikana selviteltiin myös väkivaltatapauksia.

– Huolta poliisille aiheuttivat myös muutamasta paikasta ammutut ilotulitteet. Etenkin Vantaan Jokiuoman puistossa ammuttiin useita ilotulitteita muun muassa väkijoukkoa kohden, kertoo komisario Jarmo Ojala tiedotteessa.

Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden varmistamiseksi poliisi päätti yöllä tyhjentää Vantaan Jokiuoman puiston.

Päihtymys näkyi tehtävissä erityisesti loppuillan ja yön aikana.

– Alaikäisten nuorten hallusta takavarikoitiin ja hävitettiin tänäkin vuonna päättäri-illan aikana reilu määrä alkoholia. Nuorilla oli hallussaan pääsääntöisesti mietoja alkoholijuomia, mutta joukkoon mahtui myös väkeviä juomia, Ojala selvittää.

Poliisi huomauttaa kuitenkin, että suurin osa nuorista juhli "ihan asiallisesti siitä huolimatta, että suosituille juhlimispaikoille oli kertynyt satoja nuoria".

Itä-Uudenmaan poliisi varautui tänä vuonnakin koulujen päättäjäisten valvontaan useiden partioiden erillisorganisaatiolla. Valvontaa tehtiin myös ilmasta kahdella dronella.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut