Jumbo-Flamingo taas Suomen suurin kauppakeskus – ylsi myyntiykköseksi kymmenettä vuotta peräkkäin

Jumbo-Flamingo oli viime vuonna jälleen myynniltään Suomen suurin kauppakeskus. Asia selviää Suomen kauppakeskusyhdistyksen vuotuisesta julkaisusta.

Pakkalassa sijaitsevan Jumbo-Flamingon kokonaismyynti oli viime vuonna 450 miljoonaa euroa. Myynti parani edellisvuodesta, jolloin se oli noin 410 miljoonaa.

Julkaisun mukaan myynniltään Suomen toiseksi suurin kauppakeskus oli espoolainen Iso Omena ja kolmanneksi isoin niin ikään Espoossa sijaitseva Sello. Ison Omenan myynti oli viime vuonna noin 377 miljoonaa ja Sellon 366 miljoonaa euroa.

Kävijämäärävertailussa Jumbo-Flamingo oli vasta sijalla kuusi 10,5 miljoonalla vieraallaan.

Eniten kävijöitä keräsi Sello, 18,6 miljoonaa.

Jumbo on ollut myynniltään maan suurin kauppakeskus kymmenen vuotta peräjälkeen. Jumbo-Flamingossa on 170 liikettä mukaan lukien ravintoloita, kahviloita, viihdepalveluita, kaksi hypermarketia ja 5 500 parkkipaikkaa. Kauppakeskuksen osana toimii huonemäärältään maan isoin hotelli.

Jumbo-Flamingon kauppakeskusjohtaja Olli Lehtoaro kertoo, että kauppakeskuksen kehittämisessä koetetaan huomioida liikevalikoimaan littyvät asiakastoiveet.

– Esimerkiksi syksyllä meillä aukeaa asiakkaiden pitkään toivoma Rituals-kosmetiikkamyymälä.

Lehtoaro uskoo, että myyntimenestyksen takana on erityisesti kaksi syytä.

– Erittäin kattava liike- ja palveluvalikoima sekä sijainti hyvien liikenneyhteyksien varrella, hän arvioi.

Top 10 -listalle mahtuvat pääkaupunkiseudulta myös helsinkiläiset Kaari, Itis ja Mall of Tripla. Kaari oli viime vuonna myynniltään viidenneksi, Itis kuudenneksi ja Mall of Tripla seitsemänneksi suurin kauppakeskus.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut