Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Loputkin maksuttomat liityntäpysäköintialueet katoavat Vantaalta

Hiekkaharjun, Koivukylän, Korson ja Vehkalan juna-asemien liityntäpysäköintialueilla ei voi pian enää pysäköidä maksutta ilman joukkoliikennelippua.

Jatkossa pysäköintiin vaaditaan joko viiden euron maksu tai voimassa oleva lippu.

Samalla parkkeerauksen maksimiaika nousee 12:sta 16 tuntiin ja sitä voi pidentää vielä lisämaksusta 24 tai 48 tuntiin.

Lue lisää: Maksullinen liityntäpysäköinti laajenee Vantaan kaikille juna-asemille – Pysäköintiautomaatit uusitaan

Muutoksen tultua voimaan kaikilla Vantaan liityntäpysäköintiasemilla pysäköijältä vaaditaan voimassa oleva joukkoliikennelippu tai maksu.

Muutos tulee voimaan Hiekkaharjussa, Koivukylässä ja Korsossa maanantaista 13. kesäkuuta lähtien sitä mukaa, kun liikennemerkit vaihdetaan. Vehkalassa parkkeeraus muuttuu myöhemmin kesällä.

Lue lisää: Suosittu ilmainen parkkialue Tikkurilan juna-aseman pysäköintialueiden vieressä muuttuu maksulliseksi – Vantaan pysäköintiin tulossa paljon muutoksia kesällä

Osalla liityntäpysäköintialueista myös voimassa olevan joukkoliikennelipun haltijoiden on maksettava euron lisämaksu.

Lisämaksu lipun lisäksi edellytetään Tikkurilassa ja liityntäpysäköintialueilla, jotka ovat HSL:n B-vyöhykkeellä. B-vyöhykkeellä sijaitsevat Louhelan, Martinlaakson, Myyrmäen ja Vantaankosken asemat.

B-vyöhykkeen lisämaksun tarkoitus on ohjata kaukaa saapuvat liityntäpysäköijät mahdollisimman lähelle matkansa lähtöpaikkaa, eli vähemmän kuormitetuille C-vyöhykkeen liityntäpysäköintialueille.

Tällä tavalla eri pysäköintialueiden kuormitusta tasataan, jotta myös ruuhkaisemmilta B-vyöhykkeen asemilta voisi löytää helposti parkkipaikan.

Pysäköintiaikaa voi pidentää kaikilla asemilla lisämaksulla. Parkkiaikaa voi lisätä 24 tuntiin 5 euron lisämaksulla ja 48 tuntiin 15 euron lisämaksulla.

Pysäköinti ilman joukkoliikennelippua maksaa kaikilla liityntäpysäköintialueilla saman verran. 16 tunnin pysäköinnin hinta on 5 euroa, 24 tunnin 10 euroa ja 48 tunnin 20 euroa.

Lisätietoja liityntäpysäköinnistä hsl.fi/liityntäpysäköinti.