Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääsykokeeseen pyrkinyt ei päässyt kokeeseen, sillä passi oli vanhentunut – HS: "Yksilön kannalta tämä on erittäin ikävä tilanne"

Pääkaupunkiseudulla toimiva Laurea-ammattikorkeakoulu on joutunut valintakokeissa kovan tilanteen eteen. Koulu on joutunut käännyttämään ovelta henkilöitä, jotka ovat olleet tulossa pääsykokeisiin. Heidän ja pääsykokeen välissä on ollut vanhaksi mennyt passi. Kyse ei ole ollut yksittäistapauksesta, vaan useampi hakija on kokenut saman kohtalon.

Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

– Salin ulkopuolella näkyi eksyneen näköinen opiskelija. Menin kysymään, onko hän tulossa valintakokeeseen, mutta hän sanoi, ettei saa osallistua, sillä hänen passinsa on vanhentunut, sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa erityisopettaja Marko Kallionpää.

– Varmistin toiselta henkilöltä, onko ohjeistus todella näin tiukka. Mutta koska kyse on valtakunnallisesta kokeesta, ohjeistus todellakin on näin tiukka, Kallionpää sanoo.

Kyseessä on ammattikorkeakoulujen yhteinen, valtakunnallinen linjaus.

– Suoraan sanottuna maalaisjärjen käyttö olisi suotavaa. Mutta säännöt ovat tietysti sääntöjä, ei siinä auta lähteä sooloilemaan.

Kansallisen valintakoekonsortion projektipäällikkö Marko Borodavkin sanoo Helsingin Sanomille, että tiukalla säännöllä pyritään varmistamaan hakijoiden yhdenvertaisuus.

– Yksilön kannalta tämä on tietenkin erittäin ikävä tilanne. Mutta suhteutettuna koko hakijajoukkoon kyse on kuitenkin hyvin pienestä porukasta, Borodavkin kuvailee.

Muokattu 8.6.2022 kello 17.32: Vaihdettu kuva. Lisätty tieto, että Borodavkinia haastatteli Helsingin Sanomat.