Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jättiterassi levittäytyy Tikkurilan Peltolan torille – pienpanimojuhlaan odotetaan 5 000:ta oluen ystävää

Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtuma järjestetään Vantaalla nyt toista kertaa.

Tikkurilassa avataan melkoinen jättiterassi torstaina, kun Suomen Oluet – Pienet Panimot -pienpanimojuhla (SOPP) levittäytyy Peltolan torille.

Kolmipäiväinen olutfestivaali järjestetään Vantaalla nyt toista kertaa.

SOPP:n tapahtumajohtaja Pekka Kääriäinen vastaa puhelimeen Saksassa.

– Olen junassa matkalla Hampurista Lyypekkiin ja edelleen Hannoveriin. Myyn siellä suomalaisia pienpanimo-oluita craft beer -tapahtumassa, Kääriäinen kertoo.

Joitakin samoja oluita on kuulemma tarjolla myös Vantaan pienpanimojuhlassa.

Viime vuonna oluthanat olivat auki Peltolan torilla syyskuussa, mutta nyt festivaali on tehty enemmän kesätapahtumaksi ja se on aiempaa suurempi.

–  Viime vuonna torilla oli vähän ahdasta, mutta nyt alue on isompi, väljempi ja toivottavasti myös viihtyisämpi. Toki toivomme myös hyvää, lämmintä säätä, Kääriäinen sanoo.

Muuten "mennään aika tavalla viimevuotiseen malliin", Kääriäinen summaa.

– Kävijätavoite on sama nytkin eli noin 5 000 henkeä.

Kääriäisen mielestä Vantaalla on ollut helppoa järjestää oluttapahtuma, mikä on "positiivinen yllätys". Vantaan festivaali muistuttaa hyvin paljon muita SOPP-juhlia, jotka pidetään tänä kesänä Helsingissä, Lahdessa, Oulussa, Tampereella ja Turussa.

– Tavoite on olla matalan kynnyksen tapahtuma, johon kuka tahansa saa poiketa maistamaan suomalaisten pienpanimoiden juomia. Siksi sisäänpääsymaksua ei ole ennen iltakuutta. Toki lasi kannattaa lunastaa, jos haluaa jotain maistella, Kääriäinen letkauttaa.

Kääriäisen mukaan tavoitteena on, että koko pienpanimokenttä saisi uusia asiakkaita. Hänestä pienpanimo-olut on "iloinen ja sosiaalinen voimatekijä, joka yhdistää ihmisiä".

– Toivoisin, että tapahtuma houkuttelisi peruslagereidenkin käyttäjiä yhä laajemmissa määrin vähintään pienpanimo-oluiden kokeilijoiksi.

SOPP on yksi Vantaan vetovoimatapahtumista, ja sen avaa torstaina kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman (sd.). Puheiden lisäksi kuullaan elävää musiikkia.

– Perjantai-illassa esiintyy Peeta ja lauantaina Juha Tretjakov. Pääosassa ovat kuitenkin oluet ja se, että niitä on kullakin osastolla esittelemässä panimoiden oma henkilökunta. Eli syvällistä tietoa niistä pitäisi löytyä, Kääriäinen korostaa.

Vantaan tapahtumassa on mukana 11 kotimaista käsityöläispanimoa ja 5 ruokatoimijaa. Uudeltamaalta kotoisin olevia juomavalmistajia ovat Fiskarsin panimo, Kiiski, Maku Brewing ja Ägräs Distillery.

Ensi vuoden Vantaan SOPP:sta ei ole vielä päätetty.

– Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, tavoite on järjestää tapahtuma myös ensi vuonna samaan aikaan.