Nyt kannattaa varoa aurinkoa! – UV-säteily on korkeimmillaan

Vuoden korkeimmat UV-säteilyarvot alkavat olla käsillä Suomessa, tiedottaa Ilmatieteen laitos. Viime viikonvaihteessa laitos antoi Ahvenanmaalle jo kuluvan kesän ensimmäisen UV-varoituksen, kun UV-indeksin arvon ennustettiin saavuttavan voimakkaan säteilyn raja eli lukeman 6.

Ilmatieteen laitos arvioi, että UV-arvot ovat korkeimmillaan aivan lähipäivinä. Kansalaisilta toivotaankin nyt tarkkaavaisuutta.

– UV-säteilyltä kannattaa suojautua aina, kun UV-indeksi saavuttaa tai ylittää suojautumisrajana pidetyn lukeman 3. Etelä-Suomessa näihin lukemiin voidaan päästä jo maaliskuun loppupuolella ja Pohjois-Suomessa huhtikuussa, sanoo Ilmatieteen laitoksen tutkija Anu Heikkilä tiedotteessa.

Säteilyltä kannattaa ensisijaisesti suojautua vaatetuksella. Ihoalueet, joita ei voi vaatetuksella suojata, on hyvä suojata korkeakertoimisella aurinkosuojavoiteella. Erityisesti lasten herkän ihon suojaamiseen on syytä kiinnittää huomiota.

– Varjoon hakeutuminen on myös helppo tapa pienentää altistusta. Siirtyminen suorasta auringonpaisteesta varjoon voi parhaimmillaan puolittaa ihoa polttavan UV-säteilyn tehon, Heikkilä huomauttaa.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut