Vantaankosken vanhaan myllyyn suunnitellaan tapahtumataloa ja viereen hotellia sekä kievaria saunoineen – Kaupunki myy alueen Viilatehdasta pyörittävälle yritykselle

Vantaanjoen kosken kuohujen kyljessä sijaitseva 115-vuotias mylly Vantaanlaaksossa on nähnyt historiansa aikana vaikka mitä ja lähihistoriakin on ollut käänteitä täynnä. Nyt näyttää siltä, että vuosia suunniteltu myllyn kunnostus tapahtumapaikaksi on sen tulevaisuus.

Myllyn naapurissa, joen toisella puolella sijaitsevaa vanhalla viilatehtaalla toimiva Tilausravintola Kuninkaan Lohet Oy aikoo kunnostaa ja laajentaa myllyn noin 240 hengen tapahtumataloksi. Sen lisäksi alueelle on suunniteltu yhteensä 80 huonetta eri rakennuksissa käsittävää hotellia ja kievaria, johon tehtäisiin myös sauna. Myllytontille tulee 46 autopaikkaa ja bussille kääntöpaikka.

Kuninkaan Lohet on suunnitellut aluetta jo useamman vuoden. Asemakaavamuutosta hakee Vantaan kaupunki, joka myy myllyn tontin ja rakennukset nykyisessä kunnossaan Kuninkaan Lohille.

Lue myös: Vantaankosken myllyn ostajaa odottaa mittava korjausurakka

Kaavassa suojellaan edelleen myllyn ja sähkölaitoksen kiviset ulkoseinät ja VPK:n paloasema. Pääosa patoa suojellaan, mutta osa siitä puretaan kalojen kulun helpottamiseksi. Suuren Rantatien vanhalle siltapaikalle voi rakentaa uuden sillan.

Alueella on tehty arkeologiset tutkimukset ja Vantaankosken myllystä sekä padosta on tehty kulttuurihistoriallinen tutkimus.

Kaupunkiympäristölautakunta päätti asettaa asemakaavamuutoksen nähtäville.

Lue myös: Kehä III:n kupeeseen on tulossa 250 hengen juhlatila, kievarisauna, majoitusta ja tapahtumapuisto – "Haluamme tehdä Vantaan historiaa näkyväksi"

Vantaankosken myllyn vesivoimalasta virisi kiista – vesistön suojelijat huolestuivat

Vantaankosken myllyn korjaaja vaatii kaupungilta jättikorvauksia

Vantaankosken hotellikylän vastustajat: Suunnitelman toteutuminen tuhoaisi virkistyskäytön ja maiseman

Juttua korjattu 13.6. klo 9.15. Tekstissä ollut kirjoitusvirhe villatehdas korjattu oikeaan muotoon viilatehdas.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut