Länsi-Vantaan bussilinjasto mullistuu elokuussa – moni Helsingin keskustaan suoraan kulkeva bussilinja lakkautetaan

Länsi- ja Keski-Vantaalla asuvien arkeen on elokuussa tulossa muutoksia, kun Helsingin Seudun Liikenteen (HSL) bussilinjastouudistus astuu voimaan.

Keskeinen muutos on se, että moni Helsingin keskustaan nyt suoraan kulkeva seutubussi lakkautetaan Länsi-Vantaalla. Jatkossa keskustaan pääsee pääasiassa vaihtamalla keskustaan kulkevaan runkolinjaan.

Nykyisten seutubussien tilalle tulevat niin sanotut runkolinjat (300 ja 400), jotka kulkevat Länsi-Vantaalta keskustaan.

Seutulinjat 321, 345 ja 431 jatkavat kuitenkin liikennöintiään runkolinjojen ohella.

HSL kertoo tiedotteessaan, että linjaa 300 ajetaan Elielinaukiolta Pähkinärinteen kautta Myyrmäen asemalle. Linjaa 400 liikennöidään Elielinaukiolta Louhelaan, Martinlaaksoon ja Vantaankosken asemalle.

Muutoksen yhteydessä osa nykyisistä bussipysäkeistä jää pois käytöstä.

Lisäksi Länsi-Vantaalle tulee uusia niin sanottuja liityntälinjoja, jotka tarjoavat HSL:n mukaan poikittaisyhteydet seudullisiin aluekeskuksiin sekä hyvät vaihtoyhteydet uusille runkolinjoille 300 ja 400.

Lue myös: Asukkaiden palaute hioi Länsi-Vantaan bussilinjastoa – runkolinjoja perustetaan korvaamaan nykyisiä busseja

Lue myös: Länsi-Vantaan joukkoliikenne mullistuu: HSL aikoo lisätä liityntäliikennettä ja karsia suoria bussiyhteyksiä Helsinkiin

Oranssit runkolinjat liikennöivät tiheästi ja linjoilla on käytössä avorahastus. Sisään bussiin voi nousta siis myös keskiovesta.

Uusille linjoille tulee HSL:n mukaan myös liikennevaloetuuksia matkan jouduttamiseksi.

Muutokset astuvat voimaan 15. elokuuta.

Keski-Vantaalla suurin muutos koskee niin ikään Helsingin keskustaan kulkevia linjoja. Linja 615 lakkautetaan ja sen tilalla aloittaa runkolinja 600. Linja 600 kulkee Helsingin keskustasta Aviapoliksen alueen kautta Lentoasemalle nykyisen linjan 615 reittiä.

HSL kertoo tiedotteessaan, että linja 614 palvelee jatkossa arkisin ruuhka-aikojen työmatkaliikennettä.

Poimintoja

Muutokset voimaan 15.8.

Helsingissä nyt liikennöivä linja 554 muuttuu linjaksi 562, jota ajetaan Suutarilasta Lentoasemalle. Linjan myötä Siltamäen, Jumbon ja Lentoaseman väliset yhteydet paranevat.

Linjat 561 ja 616 yhdistyvät. Uutta linjaa 561 ajetaan Itäkeskuksesta Malmin ja Tammiston kautta Jumboon. Päätepysäkki siirtyy Lentoasemalta Kivistöön. Bussit kulkevat Viinikkalan työpaikka-alueen ja Kanniston asuinalueen kautta.

Myös Ruskeasanta saa lisää bussiliikennettä, kun linja 574 siirtyy kulkemaan alueen läpi.

Linjaa 576 ajetaan jatkossa Junkersintietä pitkin, joten bussit kulkevat entistä lähempänä eteläistä Ruskeasantaa.

Kivistössä linjaa 433 ajetaan Petaksen ja Vantaanpuiston suunnasta suoraan Kivistön asemalle, eivätkä bussit kierrä Kanniston kautta.

Linjaa 431N ajetaan jatkossa suoraan Mestarintietä Kivistön keskustaan ja edelleen Kannistoon ja Tikkurilantietä Lentoasemalle.

Pohjois-Espoon ja Keski-Vantaan välisiä yhteyksiä vahvistavat uudet bussilinjat 583 ja 584. Linjoja ajetaan Louhelan aseman ja Kehä III:n työpaikka-alueiden kautta Jumboon ja Aviapolikseen.

Linjat 583 ja 584 korvaavat linjat 436 ja 437. Uusia linjoja ajetaan ruuhka-aikoina Niipperin ja Aviapoliksen väillä kymmenen minuutin välein.

Lähderannan ja Jupperin yhteydet Länsi-Vantaalle ja Myyrmäkeen vahvistuvat elokuusta alkaen. Linjojen 565 ja 565B yhteinen vuoroväli on ruuhka-aikaan kymmenen minuuttia. Linjoilta voi vaihtaa Koivuvaarassa sujuvasti samalta pysäkiltä runkolinjalle 300.

Linjaa 321 Elielinaukiolta Vanhakartanoon ajetaan jatkossa ainoastaan arkisin. Bussit kulkevat ruuhka-aikoina puolen tunnin välein ja muina aikoina tunnin välein.

Lähde: HSL

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut