Opaskierroksilla kuulee tarinoita lepakoista salaliittoihin – Håkansbölen kartanolla pääsee tänä kesänä päärakennukseenkin

Håkansbölen kartanon kummien järjestämät opastukset kartanolla käynnistyvät lauantaina 11. kesäkuuta. Niitä tarjotaan viikonloppuisin 11. syyskuuta asti, poikkeuksena vain juhannus.

Nyt kartanolla (Kartanontie 1) pääsee pandemiatauon jälkeen taas kierrokselle myös päärakennukseen. Tilaisuutta kannattaa käyttää hyväkseen, sillä kuluvan kesän jälkeen jugend-kartano saattaa olla pitkään kokonaan suljettuna jo alullaan olevien mittavien kunnostustöiden vuoksi.

Remontin ansiosta kävijät saavatkin muun ohessa mahdollisuuden tutustua myös vanhojen rakennusten kunnostukseen ja konservaattorien paljastamiin eri aikakerrostumiin.

Opastuskierroksilla on eri teemoja lepakoista salaliittoihin ja naistaiteilijoihin kartanon historiassa, mutta kaikilla pääsee tutustumaan niin kartanonpuistoon kuin päärakennukseen. Tarkemmat tiedot perushinnaltaan 10 euron opastuksista löytyvät kartanon kummien sivuilta osoitteesta kotiseudut.fi/kartanonkummit.

Lisäksi kartanon alueella voi tutustua myös Vantaan kaupunginmuseon aittanäyttelyyn samoin kuin vierailla vanhassa tallissa Koiramäen kartanolla -näyttelyssä. Seinäjoen museoiden alun perin ideoimassa näyttelyssä on viisi Mauri Kunnaksen kuvakirjoista tuttua hahmoa, jotka on suunnitellut kuvataiteilija Päivi Sormunen. Lapset pääsevät Koiramäen kartanolla tutustumaan 1800-luvun ruoanvalmistukseen, pyykkäämiseen, kanalatöihin ja moniin muihin askareisiin leikin kautta.

Lue myös:

"Ajattelin, että tuo on vähän kuin sadusta" – Håkansbölen kartanon Pehtoorin talossa kahvila-ravintolan avaavat yrittäjät kehittävät viereisestä hevostallista tapahtuma- ja juhlapaikan

Itäisimmän Vantaan lastenkulttuurin uusi sydän sykkii pian kulttuurihistoriallisesti arvokkaalla paikalla – Håkansbölen kartanon vanhan pyykkituvan peruskorjauksen valmistuttua Vantaa saa kolmannen alueellisen lastenkulttuurikeskuksensa

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut