Pyhän Laurin kirkko on aina vaan Vantaan suosituin vihkikirkko, mutta arvaatko missä pareja vihitään toiseksi eniten?

Viikon päästä lauantaina on vuoden kiireisin vihkipäivä Helsingin pitäjän kirkonkylässä.

Vantaan Pyhän Laurin kirkon suosiota Vantaan ja yhtenä Suomen suosituimpana vihkikirkkona ei horjuta mikään. Vantaan seurakunnat tiedottaa, että tämän hetken tiedon mukaan Helsingin pitäjän kirkonkylässä sijaitsevassa harmaakivikirkossa vihitään 91 paria kesä–syyskuun aikana. Se on yli 75 prosenttia ajankohdan kaikista Vantaan seurakunnissa vihittävistä pareista.

On mahdollista, että Pyhän Laurin kirkossa vihitään tänä kesänä enemmänkin pareja, sillä suosikkikirkossa on vielä joitakin vapaita aikoja jäljellä. Kirkossa voidaan lauantaisin järjestää seitsemän vihkitilaisuutta. Poikkeus on lauantai 13. elokuuta, kun kirkossa ei vihitä lainkaan Helsingan keskiaikapäivän vuoksi.

Pyhän Laurin kirkon jälkeen Vantaan suosituin vihkikirkko on Seutulan eli Königstedtin kappeli. Se on rakennettu hirsistä ja valmistunut talkoilla vuonna 1925. Seutulan kappelissa vihitään tänä kesänä yhteensä kahdeksan paria.

Kolmanneksi suosituin vihkikirkko Vantaalla on Hämeenkylän kirkko, jossa menee naimisiin seitsemän pariskuntaa. Hämeenkylän kirkko otettiin käyttöön 1992.

Pyhän Laurin kirkon suosituin vihkikuukausi on tänä vuonna ylivoimaisesti heinäkuu, kun vuonna 2019 se oli elokuu, kerrotaan Vantaan seurakuntien tiedotteessa.

Kesäkuussa vietetään 20 häät, joihin lasketaan mukaan avioliittoon vihkimiset ja avioliittoon siunaukset. Heinäkuussa häitä on 31, elokuussa 21 ja syyskuussa 19.

Suosituin yksittäinen naimisiinmenopäivä osuu viikon päähän lauantaille 18. kesäkuuta. Suosituin vihkipäivä ylipäätään on lauantai, mutta perjantaivihkimisten määrä on kasvussa.

Perjantaina 19. syyskuuta järjestetään vielä Hääyö-tapahtuma, joka nostaa syyskuun lukua. Hääyöhön voi tulla vihille ilman ennakkovarausta.

Vihkiaikoja Pyhän Laurin kirkkoon kesä–joulukuulle 2023 varataan 29.8.–4.9. Varaus tehdään Vantaan seurakuntien verkkosivujen lomakkeella.

Pyhän Laurin kirkko on valmistunut 1450-luvulla. Se on pääkaupunkiseudun vanhin rakennus ja Tikkurilan seurakunnan sekä Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan pääkirkko.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut