Vantaa ennen ja nyt | Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua, jotain sinistä...Kaupunginmuseon kokoelmista löytyy hääpuku, jonka tarina on hyvin vantaalainen

Hääpukuja ei ole aina helppo saada museon kokoelmiin, niihin liittyvien vahvojen tunnesiteiden vuoksi.

Vuonna 2016 Vantaan kaupunginmuseolla valmisteltiin rakkausaiheista näyttelyä. Hääkuvakeruun yhteydessä kokoelmiin tarjottiin myös ihastuttavaa hääpukua, jonka tarina on hyvin vantaalainen.

Hääkuvassa lahjoittaja Anneli Korkkisella on päällään valkoinen pitkähihainen leninki. Korkkinen työskenteli Tikkurilan Silkin tehtaalla ja sai tätä kautta hankittua kauniin pukukankaan edullisesti.

Puvun ompeli luotto-ompelija. Sama paikallinen ompelija valmisti myös ystäväpiirin tanssimekot. Asuun kuuluva kruunupanta, ohuet silkkisukat ja koristenauhat oli ostettu sekä huntu vuokrattu suurta päivää varten.

Yrjö ja Anneli Korkkinen vihittiin Helsingin pitäjän kirkossa loppiaisena 1957. Vieraita oli kymmenkunta ja juhlakahvit tarjottiin pienessä vuokrakodissa. Hääkuva otettiin heti vihkimisen jälkeen. Seuraavana päivänä piti mennä jo takaisin töihin.

Puvun historia sai jatkoa vuonna 1981, kun Yrjön ja Annelin poika meni naimisiin. Miniälle muuten täydellisesti istuvaa mekkoa piti pidentää ja tästä pukuun on jäänyt muistoksi helmaa kiertävä valkoinen silkkinauha.

Vantaan Sanomien ja Vantaan kaupunginmuseon juttusarjassa nostetaan esille paikallista historiaa tutustumalla museon kokoelmiin ja kulttuuriympäristökohteisiin. Kirjoittajat ovat museon henkilökuntaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut