Miksi valtava teollisuusrakennus rakennetaan Vantaanlaakson asukkaiden lähimetsään eikä puretun koulun tontille? Näin vastaa tonttipäällikkö

Vantaanlaaksoon on sijoittumassa aasialaisten elintarvikkeiden maahantuontifirman Golden Cropin varasto- ja teollisuusrakennus myymälöineen. Se on kooltaan 8 000 kerrosneliömetriä ja valloittaa metsän, joka on tärkeä lähistön asukkaille. Asukkaat ihmettelevät, etteikö yritykselle olisi löytynyt toista paikkaa vaikkapa puretun Vantaankosken koulun tontilta.

– Koulun tontti on mukana Vehkalan kinkerit -nimisessä asemakaavamuutoksessa, joka on vielä työn alla, eikä ole edes vielä ollut nähtävillä. Näin ollen tontti ei ole vielä luovutettavissa, vastaa Vantaan tonttipäällikkö Armi Vähä-Piikkiö.

Lisäksi hän mainitsee, että entinen koulun alue on "hyvin näkyvä paikka" isojen väylien risteyksessä.

– Sinne haetaan 5–6-kerroksista näyttävää rakentamista.

Vähä-Piikkiö perustelee myös, että Vantaan kaupungilla on tällä hetkellä tonttivarannossaan vain Vantaanlaakson metsäkohde, johon Golden Cropin toiminta asemakaavan mukaisesti sopii. Kaupungin yritystonttivarasto on muutoinkin tällä hetkellä hyvin rajallinen.

– Muun muassa isoille logistiikan ja varastojen toimijoille ei löydy tällä hetkellä Vantaalta tontteja.

Vähä-Piikkiö ymmärtää kyllä, että Vantaanlaakson hanke huolestuttaa asukkaita, jotka ovat "ehtineet useita vuosia nauttia yritystontiksi kaavoitetusta alueesta metsämaana".

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut