IL: Osalle Vantaan työntekijöistä ei ole maksettu palkkaa kuukausiin – perhehoitajan tilille putkahti yhtäkkiä 370 000 euroa

Vantaalla on ilmennyt ongelmia sosiaali- ja terveyspalveluiden palkkojen maksussa, kertoo Iltalehti.

Nimettömänä pysyttelevä perhehoidon työntekijä kertoo lehdelle, että viimeinen palkkio on maksettu viime maaliskuussa.

Hän kertoo, että Vantaan kaupunki on ulkoistanut palkanmaksun Hus Asvialle, joka on epäonnistunut palkkioiden maksussa.

Lue lisää: Viivästyneitä palkkoja, väärin maksettuja lisiä – Hoitajien ja pelastajien palkanmaksu meni sekaisin Vantaalla: "Kaikki ovat ihan hiilenä"

Työntekijän mukaan perhehoidon väelle on ilmoitettu, että osa palkkioista maksettaisiin 14. kesäkuuta, mutta epäselvää on, kenelle ne maksetaan. Palkkioita oli aiemmin lupailtu toukokuun lopussa.

Toinen perhehoitaja sanoo, että hän on viimein saanut kesäkuun alussa keväällä maksamatta jääneet palkkiot, mutta niiden summa ei ollut odotetunlainen: työntekijän tilille oli ilmaantunut yli 370 000 euroa.

Hänelle soitettiin ja kerrottiin, että kiireellispyynnön saaneita palkkioita oli ryhdytty maksamaan käsin, minkä vuoksi oli sattunut maksuvirhe. Työntekijä maksoi ylimääräisen summan ohjeiden mukaan.

Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö kertoo Iltalehdelle, että ongelma koskettaa kymmeniä tai jopa satoja sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöitä.

Aronkydön mukaan Hus Asvian kanssa on ollut "vaihtelevasti" ongelmia sen jälkeen, kun sen käyttöön siirryttiin keväällä.

– Olen ollut toimitusjohtajaan asti yhteyksissä, jotta saataisiin asia mahdollisimman pian ratkaistua. Jostain syystä Hus Asvialla ei ole kykyä tuottaa sitä palvelua, mitä ovat luvanneet, Aronkytö toteaa lehdelle.

Hus Asvian palvelupäällikkö Terhi Karppinen kertoo Iltalehdelle, että ongelmat palkkojen maksussa liittyvät toimintatapojen muutokseen.

– En käyttäisi ongelmasta sanaa laaja. Se koskettaa vain noin prosenttia kaikista työntekijöistä, eli noin 55:tä työntekijää, hän sanoo lehdelle.

Karppisen mukaan ongelmia olisi voitu torjua satsaamalla nykyistä enemmän viestintään ja toimintatapojen hiomiseen Vantaan kaupungin kanssa.

Karppinen sanoo, että virhe, jossa 370 000 euroa ilmestyi perhehoitajan tilille, on "mitä luultavimmin" sattunut Vantaan kaupungilla.

Vantaan talousvalmistelujohtaja Hanna Heinikainen sanoo lehdelle tietävänsä virheellisestä palkkasummasta, muttei osannut sanoa varmasti, oliko virhe Hus Asvian vai Vantaan kaupungin tekemä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut