Heurekan tunnusmerkki joutui hupun alle – Tässä syy

Tiedekeskus Heurekassa vierailevat ja junalla ohi posottaneet ovat jo jonkin aikaa ihmetelleet, että mihin rakennuksen tunnusmerkki on kadonnut. Värikäs, kuutioista muodostuva teos ei ole hävinnyt ulkoseinältä mihinkään, vaan se lymyilee peiton alla kunnostuksen vuoksi, kertoo Heurekan viestintä- ja palvelujohtaja Heli Ainoa.

– Optinen illuusio Neljä kuutiota on ollut säiden armoilla vuodesta 1989 ja kaipaa jo uutta maalia.

Teoksen on suunnitellut taiteilija Anssi Asunta, jonka lähettämien värikarttojen sekä maalispesialistien avulla tiedekeskuksen pintakäsittelijä Miko Salo on selvittänyt kuution maalien alkuperäiset sävyt. Salo myös tekee huolellisuutta vaativan maalaustyön, kertoo Ainoa.

– Kuution takana oleva seinä on suojattu ja kuutio on puhallettu ennen maalaustöiden aloittamista puhtaaksi. Koska kyseessä ei ole ihan perinteinen maalausurakka, on teoksen kunnostuksen arvioitu valmistumisaika heinäkuussa, Ainoa sanoo.

Lue myös: Myytinmurtajat-sarjan Jamie Hyneman saapui Heurekaan ja antoi neuvon vantaalaisille – tätä mieltä keksijä on aikoinaan hitiksi nousseesta tv-sarjastaan

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut