Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisin lupapalveluissa yhä kovat ruuhkat, ajanvarausajat menevät viikkojenkin päähän – "Teemme kaikkemme"

Itä-Uudenmaan poliisin lupapalveluissa on yhä ruuhkaista. Ruuhkat koskevat varsinkin asiointia paikan päällä Vantaalla ja muualla. Poliisin mukaan ajanvarausaikoja on niukasti, ja ne menevät kiireisimmissä palvelupisteissä viikkojenkin päähän.

– Lupien kysyntä on edelleen kovaa, joskin huippuajoista ollaan jo jonkin verran tultu alaspäin, kiteyttää lupasektorin johtaja, ylikomisario Markku Koskimäki tiedotteessa.

Lue lisää: Poliisin lupapalvelut pahoin ruuhkautuneet Vantaalla – odotusajat ilman ajanvarausta jopa useita tunteja

Ruuhkat ovat koetelleet poliisin lupapalveluita eri puolilla Suomea koronatilanteen helpotuttua.

Useilla ihmisillä olivat menneet passit ja henkilökortit vanhaksi, ja nyt niitä haetaan ja uusitaan kovaa tahtia.

Henkilökuntamme on näiden poikkeuksellisten ruuhkien takia ollut kovilla.

Pahimmillaan ruuhkat olivat maaliskuun alkupuolella, jolloin Itä-Uudenmaan poliisilla oli enimmillään yli 4 900 lupapalvelun asiakastapahtumaa viikossa.

– Viime viikolla lupien kysyntä oli edelleen kovaa, ja meiltä varattiin viikon aikana 3 950 asiakaspalveluaikaa, Koskimäki selvittää.

Poliisi odottaa ruuhkien helpottavan viimeistään loppukesän aikana.

Heinäkuun jälkeen voimassa olevia passeja ja henkilökortteja uskotaan olevan yhtä paljon kuin aikana ennen koronaa.

Poliisi suosittelee jättämään hakemukset ensisijaisesti poliisin sähköisen asiointipalvelun kautta.

Koskimäen mukaan ajanvarausaikoja lisätään tilanteen salliessa ja päivittäin järjestelmään ilmaantuu myös peruutusaikoja.

– Aikoja kannattaa aktiivisesti seurata poliisin sähköisessä asiointipalvelussa. Muistutamme, että myös tarpeettomaksi jääneet ajanvaraukset tulisi peruuttaa, jotta ne voidaan hyödyntää niitä tarvitsevien käyttöön, Koskimäki sanoo.

Koskimäki kiittelee lupapalveluiden henkilöstöä ponnisteluista.

– Olemme tehneet ja teemme edelleen kaikkemme Itä- Uudenmaan poliisilaitoksen lupapalveluissa matkustusasiakirjojen sujuvan käsittelyn suhteen. Henkilökuntamme on näiden poikkeuksellisten ruuhkien takia ollut kovilla, mutta henkilökuntamme on erittäin sitoutunutta parhaaseen mahdolliseen asiakaspalvelutyöhön tässä haasteellisessa tilanteessa, sanoo Koskimäki.