Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 2 300 nuorta sai opiskelupaikan Vantaalta – Katso, millaisilla keskiarvoilla Vantaan lukioihin pääsi tänä vuonna

Reilut 2 300 nuorta valittiin kevään yhteishaussa Vantaan lukioihin ja Varian ammattiopistoon.

Lukioihin pääsi reilut 1 340 opiskelijaa, joista tyttöjä oli 53 prosenttia ja poikia 47 prosenttia.

Vantaan kaupunki kertoo tiedotteessaan, että Lumon lukion yleislinjalle pääsi tänä vuonna 7,08 keskiarvolla.

Martinlaakson lukion yleislinjalle vaadittiin 8,25 keskiarvo, Sotingin lukion 7,67, Tikkurilan lukion 8,08 ja Vaskivuoren lukion 7,92. Ruotsinkielisestä Helsinge Gymnasiumista lukiopaikka irtosi 7,25:n keskiarvolla.

Eri lukioiden erikoislinjoille oli lisäksi omat pääsykokeensa.

Lue myös: Ammatillisia opiskelijoita ei arvosteta tarpeeksi – "Toivoisin, että jonain päivänä myös ammatilliset opiskelijat saisivat ansaitsemaansa arvostusta"

Ammattiopinnoissa tutut suosikit kiinnostivat nuoria. Vantaan kaupunki kertoo tiedotteessaan, että eniten opiskelijoita valittiin sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon (105), logistiikan perustutkintoon (110) ja sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkintoon (100).

Lue myös: Vantaalaisella Heidi Lehtosella, 30, jäi nuorena lukio kesken, nyt kolmen ällän todistus avasi oven yliopistoon – "Silloin kavereiden seura kiinnosti enemmän"

Lentokoneasentajan perustutkinto kiinnosti hakijoita eniten, mutta paikan sai vain 16 opiskelijaa.

Toisen asteen opiskelupaikka tulee ottaa vastaan kesäkuun loppuun mennessä. Oppilaitokset kuitenkin toivovat, että paikka otetaan vastaan mahdollisimman pian. Näin varasijalla olevat saavat tiedon opiskelupaikasta. 

Juttuun korjattu Martinlaakson lukioon vaadittu keskiarvo 23.6. klo 9.29.